© Rootsville.eu

Steve Mednick (US)
tiltle: Are We There Yet?
music: singer-songwriter
release date: 2020
label: Prospect Hill Words and Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Steve Mednick

© Rootsville 2021


Amper twee maand na "River Of Tears" is Steve Mednick er met zijn 17de album "Are We There Yet?". Ditmaal is het album meer gerelatyeerd in de periode waarin we met z'n allen komen te zitten. Niet het Alt-country gevoel van het vorige album maar eentje in een meer ingetogen bezetting. Meer akoestisch en diepere teksten ten gevolge van de pandemie.

Het album is het 5de in de serie 'Problems In Democracy' die begon met 'Darks Ages Reprise' in 2006. Deze reeks nummers verkent de wereld waarmee we in 2020 worden geconfronteerd, waar de VS eruitziet en zich gedraagt ​​als een paria-natie. internationale leiders omarmen de wetenschap, onze leider brengt zijn tijd door met het twitteren van samenzweringstheorieën. Stapel ons falen met de pandemie bovenop de onophoudelijke corruptie en wat we hebben is een angstaanjagende momentopname van een natie in gevaar, vluchtelingen vasthouden aan de grens, jonge kinderen en baby's in kooien opsluiten, rechtse militanten aanmoedigen en rechten geven om in Charlottesville en elders te marcheren, kiezers onderdrukken, flagrant racisme, opzettelijke onwetendheid in de plaats van beredeneerd debat.

Voorzienig leven we in de schaduw van de geschiedenis waar de omhelzing van de lichtstralen en bronnen van hoop ons zullen dwingen de grote leiders na te streven die voor de droom vochten. De tijd is van ons. Laten we ons wijden aan vernieuwing, aan het omarmen van de visie van John Lewis, Elijah Cummings en Ruth Bader Ginsburg, drie titanen die vochten voor het goede in Amerika. Hun aspiraties zullen ons leiden op het pad naar onze redding. Are We There Yet?

Een album waarbij de troubadour in Steve Mednick de bovenhand neemt met realistische teksten zoals "Can We Steal Back The Time?", "The Evil Of Silence" en "The Lost Times"....

tracks:

01 The Wall Between Us
02 Don't Let The Hard Days Win
03 Can We Steal Back The Time?
04 In The Clouds Of Fire
05 My Note From The Apocolypse
06 The Evil Of Silence
07 The Lost Times
08 The Wild Edge
09 St. John's Bequest