© Rootsville.eu

Steve Mednick (US)
tiltle: River of Tears
music: singer-songwriter
release date: 2020
label: Prospect Hill Words and Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Steve Mednick

© Rootsville 2021


Met Steve gaan we een hele tijd terug in de tijd met namen als Bob Dylan, Sir Paul McCartney, Stephen Stills, Richard Thompson, Paul Simon, Neil Young, Ray Davies, Joni Mitchell en andere grote songwriters. Hij bezit al hun albums en heeft veel van hun concerten gezien. “'River Of Tears' is zijn 16e release sinds 2006. De omslag is geschilderd door Mike Medicine Horse Zillioux van de Gila River Rez in Lavern, Arizona, die helaas begin dit jaar deze aarde verliet. Hij was een opmerkelijke ziel die ik de rest van mijn dagen zal missen.

Zoals altijd is hij dankbaar voor het gezelschap van zijn goede vrienden, Eddie Seville, die veel instrumenten op dit album produceerde, engineered, zong en bespeelde; en Karl Allweier, die bas en leadgitaar speelde en op 5 nummers zong. Het zijn opmerkelijke muzikanten, songwriters en artiesten en ik heb zoveel van hen geleerd. Mijn muzikale wapenbroeder, Tony Casagrande, zong harmonieën op 2 nummers die meer zouden zijn geweest, maar voor de pandemie.

Op dit album zijn we getuige van fijn gitaarwerk van Frank Carillo, Gerry Giaimo en, mede-Hard Roader, Len Kaczmarek, en het baswerk van Mike Speranza, die allemaal hun diverse geluiden brachten om elk van de nummers op dit album op te tillen. “Empty In My Soul” werd opgenomen dankzij Tony, Len, Joe Sciortino en Al Bartozzi. Verder krijgen we weerom 13 vlekkeloze originals waarbij een Alt-country gevoel wordt opgewekt mede door enige Twang geluiden.

Vanaf de opende titeltrack "Riding on a River of Tears" over de vrolijke zoektocht "Looking For You" tot de aflsuitende ballad "Yearning For The Silent Places", Steve Mednick zal je nimmer vervelen...

tracks:

01 Riding on a River of Tears
02 Reunion
03 Empty in My Soul
04 The Five Books
05 The End Of a Story
06 I Should Heve Seen It Coming
07 Red Moon
08 The Fork in the Road
09 Looking For You
10 The Searcher
11 Lessons For The Age We Live In
12 Trough The Daylight Hours
13 Yearning For The Silent Places