© Rootsville.eu

Sunday Wilde ft. Harpdog Brown (Can)
tiltle: Peace in Trouble
music: Acoustic & Harmonica Blues
release date: march 14, 2021
label: independent
info artist: S
unday Wilde

© Rootsville 2021


Sunday Wilde is een bekroonde bluesartiest, Wilde's liedjes zijn opgenomen op Women’s History Month-samplers in 2010, 2011 en 2013. In 2021 heeft ze de blues tot op het bot gestript zonder drums en zonder gitaren. Gewoon een stem, piano, bas en muzikale kleur (samen met de stevige mondharmonica van gast Harpdog Brown).

Wilde schreef tien van de elf nummers op het album, met als enige cover haar bewerking van Willie Dixons 'Home to Momma'. “Peace in Trouble”is opgenomen in de woonkamer van Sunday. De plaat begint met 'Trouble', een beklijvende ballad met Harpdog's harp die een lage, kreunende achtergrond toevoegt aan Wilde's piano en zang. Wilde's stem draagt ​​de passie van Bessie Smith, gecombineerd met de presentatie van Janis Joplin en het gekletter van Stevie Nicks. Men kan, vrij letterlijk, de pijn voelen in dit openingsnummer.‘I Never Get to Win’ is een meer vrolijke bluesboogie met een leuke klarinet, gevolgd door ‘All Alone’, een mid-tempo, begin 20e eeuws klinkende song. Een song dat zich helemaal thuis zou voelen in Harlem's Cotton Club, maar dan zonder de begeleiding van de bigband.

Brown's mondharmonica keert terug op de leuke boogie 'Too Damn Cute'. Zelfs dit nummer lijkt uit een vervlogen tijdperk te komen, maar voelt zich helemaal thuis in 2021. ‘Will Never Stop’ prijst de overeenkomsten tussen alcohol en verliefdheid, een beetje alsof je dronken wordt van de liefde. ‘One Day We Will’ is een verhaal van een vriend die hoopt laat op te blijven en whisky te drinken met een dappere man. De grappige liedjes gaan verder met 'Wondering If He Might' en 'He Does It', beiden gespekt van t Browns mondharmonica-skills.

‘Sister I Understand’ is een pro-vrouwenlied in dezelfde geest als het vorige. Alleen gespeeld met piano, zang en contrabas. “Peace in Trouble” eindigt, zoals het hoort, met ‘Peace For Everyone’. Een gospelachtige songe dat ons eraan herinnert dat we gelijk zijn in onze strijd. Met een machtige stem en geweldige verhalen biedt Sunday Wilde het beste van beide blueswerelden. Voor de bluespuristen hoor je de liedjes van de voormoeders van de blues, die inspiratie vanuit hun graf in Wilde's behendige vingers morsen. Voor degenen die de voorkeur geven aan een modernere kijk op de blues, biedt “Peace in Trouble” songteksten die relevant zijn in de wereld van vandaag. Deze plaat hoort in ieders platenkast thuis.

Tracks:

01. Trouble (Feat. Harpdog Brown)
02. I Never Get To Win
03. All Alone
04. Too Damn Cute (Feat. Harpdog Brown)
05. Will Never Stop
06. One Day We Will (Feat. Harpdog Brown)
07. Home To Momma
08. Wondering If He Might (Feat. Harpdog Brown)
09. He Does It (Feat. Harpdog Brown)
10. Sister I Understand
11. Peace For Everyone

Musicians:

Sunday Wilde: vocals & piano
Harpdog Brown: harmonica
Mac Givens: klarinet
Lex Riley: trombone
Mike Carson: contrabas