© Rootsville.eu

Tammi Savoy & Chris Casello Combo (US)
tiltle: That Rock 'N' Roll Rhythm!
music: Rhythm 'n Roll
release date:2020
label: independent
info artist: Tammi Savoy & Chris Casello Combo


© Rootsville 2021


Rhythm & Roll beschrijft het beste de muziek van Tammi Savoy en The Chris Casello Combo. Tammi met haar mooie, sterke en resonerende stem gecombineerd met Chris 'dynamische' wilde 'gitaar- en staalspel voeren hun originele muziek uit, evenals de muziek die de passie blijft inspireren in hun uitvoeringen, inclusief liedjes uit The Great American Songbook. Tammi's invloeden omvatten liedjes van Ruth Brown, Annisteen Allen, Lavern Baker, Esther Phillips, Varetta Dillard, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en zoveel anderen.

Na elkaar te hebben ontmoet tijdens een optreden in Chicago, begon het paar te jammen en op te nemen. De in feite live-opnamen van die sessies kregen een overweldigend enthousiaste reactie van degenen die ze wisten te horen. Met optredens in Viva Las Vegas, The Nashville Boogie en The New England Shake-Up heeft de groep verschillende festivals geboekt, van blues en jazz tot hot rod-shows in de VS, maar ook internationaal toeren en verwelkomd door uitverkochte shows. De groep heeft getourd en opgetreden in Australië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Met deze "That Rock 'n Roll Rhythm" is het heerlijk aanvoelend retro album met 12 nummers. Het beste van rhythm 'n blues met een vleugje rockabilly of zoals ze zelf stellen hoogstaande Rhythm 'n Roll met hoogstandjes als old school floorfillers "I Want A Man (It's Gotta Be That Way)" en " As Long As I'm Movin' " of wat dacht je van de 'real' tearjerker "When Your Lover Don't Love You".

tracks:

01. Fine And Dandy
02. If It's News To You
03. I Want A Man (It's Gotta Be That Way)
04. Ain't Givin' Up Nothin'
05. In My Blue World
06. When Your Lover Don't Love You
07. G'wan 'Bout Your Business
08. I Want Your Good Lovin'
09. Hot Lava
10. Big Baby
11. As Long As I'm Movin'
12. Uh-Huh (Goodbye)

musicians:

Tammi Savoy (vocals)
Chris Casello (guitars, percussion, backing vocals)
Russ DeLuca (drums, percussion, piano, backing vocals)
Jesse Woelfel (acoustic bass)