© Rootsville.eu

The Hungry Williams (US)
tiltle: Brand New Thing
music: Jump Blues - Rhythm 'n Blues
release date: 2020
label: Rochelle Records
info artist: The Hungry Williams
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Ongelooflijke feel good music van deze "The Hungry Williams". Een verzameling van getalenteerde muzikanten die het moment juist gekozen vonden om samen on the road te trekken en zo de clubs op stelten te gaan zetten. Met een mix van Jump Blues, West Coast en Ol'school Rhythm 'n Blues soms gekruid met een beetje New Orleans is deze "Brand New Thing" alvast met vlag en wimpel geslaagd.

"The Hungry Williams" dat zijn lead vocals Kelli Gonzalez, Jack Stewart aan de black & white keys, Joe Vent als stringbender en een ritme sectie bestaande uit John Carr op drums en bassist Mike Sieger. Voeg daarbij nog een blazerssectie met Troy Liesemann, Julia Bustle en Bob Jennings en alle ingrediënten zijn zo aanwezig om die nare pandemie achter ons te laten.

Liefst 15 swingende tracks vinden we terug op deze "Brand New Thing" met daarop enkele zorgvuldig geselecteerde covers maar eveneens met originals van de bandleden die moeiteloos het niveau halen van gevestigde waarden als er zijn "Whole Lotta Shakin’ Goin’ On" van David Williams of de herkenbare NOLA sound van Dave Bartholomew, Pearl King en Dorothy Esther met nummers als "Hook Line and Sinker" en "Go On Fool".

Openen doen ze met eentje van John Sieger en met de titeltrack "Brand New Thing" is meteen de trend gezet. Met een original van Kelli Gonzalez wordt "Everybody Loves Me (Why Don’t You?)" meteen als floorfiller bestempeld. Ook hun versie van Powman Pauling van "The 5 Satins" met "Baby Don't Do It" maakt het moeilijk om stil te blijven staan. De swingende doo-wop met " It’s Raining Outside" van Wyona Carr trakt het niveau enkel maar de hoogte in.

Met een swingende horn section en de rhythm 'n blues klankkleur van Kelli Gonzalez is deze "VBrand New Thing" uitverkoren om er een swingend feestje van te maken, of zoals Jessie Hill ooit stelde...Whip It On Me, of shake it all night long!

tracks:

01 Brand New Thing
02 Everybody Loves Me (Why Don’t You?)
03 Hook Line and Sinker
04 Where’s My Baby?
05 Whole Lotta Shakin’ Goin’ On
06 Baby Don’t Do It
07 Go On Fool
08 For You My Love
09 Wild Wild Young Men
10 Stick a Pin in the Voodoo Doll
11 No More Heartaches
12 It’s Raining Outside
13 Whip It On Me
14 When I Meet My Boy
15 Get Your Hat

musicians:

KELLI GONZALEZ: lead vocals
JACK STEWART: keyboard, background vocals
JOE VENT: guitar, lead vocal on 13, co-lead vocal on 15
JOHN CARR: drums
MIKE SIEGER: bass, background vocals

additional musicians:

TROY LEISEMANN: tenor sax
JULIA BUSTLE: baritone sax
BOB JENNINGS: baritone sax solos on 11, 12, 15