© Rootsville.eu

The Space Age Travellers (NL)
tiltle: Spaceology
music: Surf - Rock 'n Roll - Instrumentals
release date: 2021
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: The Space Age Travellers

© Rootsville 2021


In een mix van surf en rock 'n roll, met zelfs een kleine injectie van jazz, lanceerden eerder dit jaar het power trio "The Space Age Travellers" hun nieuwe album "Spaceology". Met hun 13 nummers tellende album hoef je niet onmiddellijk in een pipeline te vertoeven maar kan je jezelf meteen ook in een of andere spaghetti western bevinden.

"The Space Age Travellers" dat zijn in eerste instantie BJ Baartmans, die instond voor de nummers maar ook de ritme sectie bestaande uit Gerco Aerts op bas en Sjoerd van Bommel op drums. Openen doen ze met degelijks soms wel futuristische surf op "Run Billy Run" daar waar ze met "Firebird" ons terug mee nemen naar de era van onder meer "The Ventures". Op titeltrack "Spaceology" krijgen we het meesterlijke fingerpickin' skills te horen van BJ Baartmans.

Op "Green Sofa Waltz" en "1001 Nights Suite" levert dit trio een jazzy interludium af daar waar ze met "Spaghetti Surf Suite" een eerbetoon houden aan Enrico Morricone en zijn gekende Spaghetti Western sound. Niet mis te verstaan dit is oerdegelijk Nederlands werk die ons op een rollercoaster van emoties laat belanden. Zo heeft "Tornado" misschien niets te maken met "The Tornados" maar vertoeven we zo toch maar in de early years of instrumentale rock 'n roll.

Een staaltje van kunnen deze "Spaceology" van " "The Space Age Travellers" en voelen we ons zo weer enkele decennia jonger toch...

tracks:

01. Run Billy Run
02. Cobra
03. Diminished
04. Firebird
05. Spaceology
06. Green Sofa Waltz
07. 1001 Nights Suite
08. Spaghetti Surf Suite
09. Fretwork Orange
10. Boulevard
11. Tornado
12. Slowbird
13. Umbria

musicians:

Gerco Aerts: bass
BJ Baartmans: guitar
Sjoerd van Bommel: drums