© Rootsville.eu

The WildRoots (US)
tiltle: WildRoots Sessions Vol. 1
music: Blues - Roots - Memphis Soul
release date: february 01, 2021
label: WildRoots Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: The WildRoots


© Rootsville 2021


Met als uitvalsbasis Memphin TN. en met aan het roer master on the black & white keys "Victor Wainwright kan je ervan op aan dat het met deze "WildRoots Sessions Vol. 1" genieten wordt van begin tot einde. "WildRoots Records" werd opgericht in 2005 door Stephen Dees, Victor Wainwright en Patricia Ann Dees en richt zich op blues-, roots-, folk- en Americana-artiesten en zet zich in voor het creëren van muziek die zowel divers als soulvol is. Zoals de WildRoots zeggen, "if it ain't got soul, it don't roll".

Met deze "WildRoots Sessions Vol. 1" willen Victor Wainwright en Stephen Dees ook hun 16-jarige samenwerking bezegelen, een samenwerking die dus startte in 2005. In 20105 was er de release van "Boom Town" en boom they are back! Het album "WildRoots Sessions Vol. 1" kwam in de belangstelling toen Victor en de zijnen in november van 2020 de single "Santa Claus is Back in Town" kwamen te releasen. Een single die meteen de charts kwam te bestormen .

"The WildRoots" is een team dat de traditie in ere komt te houden door een excelente muzikale blend van Blues, Soul, Roots en Rock 'n Roll. Ze openen zo met het Memphis Soul nummer "634-5789" , een oldie die we uiteraard nog kennen van icoon Wilson Pickett en werd geschreven door Eddie Floyd en met een nieuwe versie van het met gospel getinte "Something in The Water" blijven ze in hetzelfde stramien.

Op de soulvolle ballad "Our Last Goodbye" verwelkomen we John Oates waarna we terug in Kerstmissfeer worden ondergedompeld door "Santa Claus is Back in Town". Met Patricia Ann Dees wordt het dan genieten in ol'school jazz 'n blues met "Easy Chair". Volledig ondergedompeld in de NOLA sfeer worden we vervolgens met "Memphis Queen".

Back to Gospel dan met det spirituele "Cardled in the Bosom of Jerusalem", een nummer waarbij de credits gaan naar compagnon Stephen Dees. Buiten de opener en de Kerstmis single gaan alle credits naar Stephen Dees al dan niet in co-writing met Victor Wainwright, Robert Thomas, Pat Travers en Bryan Bassett. En zo belanden we mede door toedoen van Pat Travers met "Misty Morning in New Orleans" weerom in het swampy zuiden. Afsluiter van die hebbeding is "I'm Yours".

tracks:

01. 634-5789
02. Something in the Water (2020)
03. Move Along pt.1
04. Our Last Goodbye
05. Santa Claus is Back in Town
06. Easy Chair
07. Memphis Queen
08. Square
09. Cardled in the Bosom of Jerusalem
10. King Snake Crawl Revisted
11. Move Along pt.2
12. Misty Morning in New Orleans
13. Where I Am
14. In A Sad Room
15. Bend In The Road
16. I'm Yours

featuring:

Victor Wainwright, John Oates, Beth McKee, Nick Black, Stephen Dees, Patricia Ann Dees, Charlie DeChant, Billy Livesay, Mark Hodgson, Robert 'Top' Thomas, Anthony 'Packrat' Thompson, & Chris Merrell

special guests:

Michael Shrieve, Lucky Peterson, Bryan Bassett, Eddie Zyne, Todd Sharp, David Kent, Greg Gumpel, & Pat Harringson