© Rootsville.eu

Tom Craig (US)
tiltle: Good Man Gone Bad
music: Blues
release date: 20 april, 2021
label: 8th Train Records
info artist: Tom Craig
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Tom Craig, geboren in Philadelphia, speelt een speciaal merk Blues, Soul en R&B. Tom kreeg zijn eerste gitaar voor zijn elfde verjaardag. Met 40 jaar gitaarspel, een formele opleiding tot jazzvocalist en zijn passie voor de blues, geeft hij je alle ingrediënten voor een onvergetelijk live optreden. Toms debuut-cd, "Get Ready for Me", heeft wereldwijde radio-uitzendingen en lovende kritieken ontvangen.

In januari 2017 vertegenwoordigde hij de Central Delaware Blues Society in Memphis, Tennessee bij de 33e International Blues Challenge. Zijn lied 'She Did It To Me (She'll Do It to You)' was een halve finalist in de International Songwriting Competition 2017. Tom's tweede cd, Good Man Gone Bad, bestaat uit 13 originele nummers en staat gepland voor release op 20 april 2021! Tom heeft zijn oeuvre aangepast om een ​​intieme liveshow te produceren die nog steeds de geest van de cd weergeeft en het publiek kennis laat maken met zijn nieuwe originele materiaal. Zijn energieke live-optredens maken indruk op zelfs de meest kritische fans van blues- en rootsmuziek. Laat de kans niet voorbijgaan om hem te betrappen op je lokale locatie of bluesfestival.

Geproduceerd door mondharmonica-ace Mikey Junior en gemixt in Fat Rabbit Studios door Dave Gross, volgt deze set melodieën op Tom's eerste opname met Soul Patch. "Maak je klaar voor mij". Relatief gesproken documenteert 'Good Man' Toms groei als muzikant terwijl hij tegelijkertijd een plezierige verzameling van 13 nummers presenteert die de meeste bluesstijlen behandelen. Maar het is het schrijven van Tom en het samen schrijven met Mikey Junior, samen met de gevoelvolle toespraak die voor mij klopte.

Te beginnen met de eerste versie "I’m Working Too Hard" stelt Tom een lyrisch thema in voor de opname dat van de ene kant van een relatie naar de andere springt. Ik geniet echt van het volgende door rumba geïnfecteerde nummer "What A Man’s Gotta Do". Het gitaarwerk accentueert de beat en de mondharmonica van Mikey Junior geeft een mooi tintje door het nummer.

Het titelnummer (You Made A) "Good Man Gone Bad" verschijnt als derde op de opname en Toms soulvolle stem resoneert in dit nummer. Deze bluesachtige ballad getuigt van het maken van "de ergste van een goede situatie", waardoor de luisteraar speculeert over de destructieve aard van bezwijken aan verleiding. De zang van Tom is perfect en Tom is duidelijk thuis met dit soort bluesballads. Tom vertraagt zijn stem op "When You Love A Bluesman". Misschien is dit wanneer Tom op zijn best is. Zijn soulvolle blueszang en slimme teksten staan tegenover een hechte band, en in dit nummer klinkt de mondharmonica waar. Tom speelt in met smakelijke blueslicks op zijn gitaar. "Treat Your Daddy Nice" heeft een bekende bluesbeat, en de teksten zorgen ervoor dat dit nummer werkt.

"My Turn to Cry" sluit het albumaf met een soulvolle ballad met saxofoon. Nogmaals bewijzend dat Tom weet hoe hij een nummer moet afleveren dat “Soul in My Blues” plaatst. De symmetrie bij de opname van de hardwerkende held uit het eerste nummer die nu geduld oefent op het laatste nummer is een subtiliteit waar ik van genoot. En de levering laat de luisteraar speculeren over de oorzaak van de tranen.

tracks:

1. I’M WORKING TOO HARD 2:58
2. WHAT A MAN’S GOTTA DO 2:56
3. YOU MADE A GOOD MAN GO BAD 2:44
4. IT’S ALL MY FAULT 4:59
5. SHEEPDOG 3:20
6. WHEN YOU LOVE A BLUES MAN 4:31
7. TREAT YOUR DADDY NICE 3:32
8. ONE WAY LOVE AFFAIR 4:31
9. CHANGE MY WAY OF LIVING 3:54
10. HEADHUNTER 4:21
11. LONG TIME COMING 2:48
12. I LIKE SOUL IN MY BLUES 3:20
13. MY TURN TO CRY 4:13

Musicians:

TOM CRAIG - GUITAR & VOCALS
DAVE GROSS - BASS
VIN MOTT - DRUMS
ERIC JOHNSON - HAMMOND ORGAN
MIKEY JUNIOR - HARMONICA
MATT DANIELS - GUITAR
GREG GUMPEL - GUITAR
BILL HEID - PIANO
DOUG JAMES - BARITONE SAX
MIKE SCOTT - TENOR SAX
HAILEY BRINNEL – TROMBONE
“BIG DADDY” ALBERT LAMBERSON – HARMONICA