© Rootsville.eu

Trevor B. Power (US)
tiltle: What Is Real
music: Blues
release date: february 15, 2021
label: Farm 189 Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Trevor B. Power

© Rootsville 2021


Zo goed als ieder album dat we onder handen nemen wijst richting de "Covid 19" pandemie en zo ook deze "What IS Real", het nieuwe album van Trevor B Power en zijn band. De single "Pandemic 2020" bracht hij vorig jaar al uit en dus moest en zou er een full album komen. Het album kent zijn release op 15 februari 2021.

Trevor B Power keerde terug naar de "Sonic Boom Studios", waar hij samenwerkte met multi-instrumentalist, engineer en producer Anthony Krizan, samen met vrienden en speciale gasten. De sound Van deze uit New Jersey afstammende bluesman blijft evenwel authentiek met een mix van rock 'n' roll doordrenkt met blues, roots en soul.

10 nieuwe originals die soms wat melancholisch overkomen, maar wie is dat niet in deze periode. Mooi is alvast de ballad " I’m Still In". Toch ook de stevige rockin' blues shuffle die we van hem gewoon zijn zoals het rauwe "Easier Way". ook Rock 'n Roll is nooit ver af zoals je kan horen op de barrelhouse blues "Life Is Good", eentje met een kipoog naar Cuck Berry's "Johnny B Goode".

Op het intense "Sexy Witch" maken we kennis met de wel sexy jazz-singer Danielle Illarto waarna we volledig de andere weg opgaan met " I’m A Fool". Met de air van rockin' soul gooien we weerom het roer volledig om met "Woman". Als afsluiter krijgen we een akoestische cool down met "This Old Road" en zo is dit nieuwe album "What Is Real" er eentje met bijzonder veel diversiteit, met voor elk wat wils.


tracks:

01 World Gone Madd
02 Get Well Johnny
03 Pandemic 2020
04 I’m Still In
05 Easier Way
06 Life Is Good
07 Sexy Witch
08 I’m A Fool
09 Woman
10 This Old Road

musicians:

Trvor B Power
Anthony Krizan
Danielle Illarto
John Ginty
Matt Migliorino
Rob Clores
Will Wilde