© Rootsville.eu

Veronica Lewis (US)
tiltle: You Ain't Unlucky
music: Blues
release date: 2021
independent: Blue Heart Records
info artist: Veronica Lewis


© Rootsville 2021

 

Het is niet elke dag, en zelfs niet elk decennium, dat de blueswereld wordt opgeschrikt door een getalenteerde, pittige nieuwkomer zoals pianiste en singer-songwriter Veronica Lewis. Op de angstaanjagend jonge leeftijd van zeventien heeft ze al een kast vol prijzen in de wacht gesleept, waaronder "Blues Artist of The Year" bij de Boston Music Awards. Lewis heeft ook veel getourd, in volle zalen en op festivals in het hele land opgetreden, met in de National Women In Blues Showcase en opening voor onder meer Roomful of Blues en Eric Gales.

“You Ain’t Unlucky”, haar debuutalbum, bevat zes Veronica Lewis-originelen en twee covers, waarvan de meesten in een trio met drums en saxofoon. Titeltrack en opener "You Ain’t Unlucky" levert  een rollende jazz-verbogen blues af. De piano van Lewis roept herinneringen op aan rockgrootheden als Fats Domino en Jerry Lee Lewis, bonkend en groovy. De stem van Lewis gromt en brult goedmoedig, expressief en ruig en charismatisch.

"Clarksdale Sun" is pure swingende jumpblues. Lewis laat zich echt volledig gaan. Vergelijkingen met de grote Jerry Lee Lewis zijn hier zeker op hun plaats. De legendarische Louis Jordan's 'Is You Is Or Is You Ain't My Baby' krijgt hier een mooie herwerking, getransformeerd in een langzame, rokerige blues vol bonzende basnoten en vurig pianospel . 'Fool Me Twice', een ongebreideld barrel-house-nummer, knettert en spuugt met kracht en verve. Deze uitgebreide instrumentale run van Lewis is een hoogtepunt.

De al te vaak over het hoofd geziene "Whoo Whee Sweet Daddy" van Katie Webster stuitert en rolt met een bewonderenswaardige drive. De plaat is een meesterlijke set van energieke rockende blues, van een artiest met een wonderbaarlijk talent. Je bent het aan jezelf verplicht om het zelf uit te zoeken.

Tracks:

1. You Ain't Unlucky
2. Clarksdale Sun
3. Put Your Wig On Mama
4. Is You Is My Baby
5. Fool Me Twice
6. Whoo Whee Sweet Daddy
7. Ode To Jerry Lee
8. The Memphis Train