© Rootsville.eu

West of Texas (US)
tiltle: Heartache, Hangovers & Honky Tonks
music: Country
release date: april 16, 2021
label: Pleasant Valley Ranch Records
promotion: KG Music Press
info artist: West of Texas

© Rootsville 2021


"Heartache, Hangovers & Honky Tonks", een nieuw album van de band uit LA, West of Texas . Zestien nummers van pure countrymuziek afkomstig van dat stuk snelweg waar Bakersfield en Austin samenkomen.

Jerry Zinn is de zanger, songwriter en leider van West of Texas, een band die in 2003 werd opgericht. De band heeft het podium gedeeld met andere leveranciers van 'echte' countrymuziek, zoals James Intveld, Red Meat, Wayne Hancock, Big Sandy, 1100 Springs en vele anderen. Heartache, Hangovers & Honk Tonks begon als een EP met drie nummers genaamd The Heartache Single die in 2010 werd uitgebracht. Het stond op het punt een volledig album te worden, toen Zinn gezondheidsproblemen kreeg en hij niet kon zingen. In 2019, toen Zinn herstelde en weer kon zingen, werd een opwindende nieuwe line-up samengesteld met shows die waren geboekt van eind maart tot mei 2020. Dit was natuurlijk net voordat de Covid-19-pandemie livemuziek over de hele wereld stopte.. Dit dreef Zinn de studio in waar hij het album afwerkte dat hij meer dan tien jaar eerder was begonnen.

Ondanks verschillende invloeden zoals ook Western Swing vormt dit album een heerlijk samenhangende verzameling van levendig en intelligent Country - en af en toe een vloeken geeft het die extra Honky Tonk-grit. Het geluid neemt je mee terug naar Heybale op een zondagavond in de Continental Club in Austin en in veel opzichten ten westen van Texas zijn hun spirituele broers bij het creëren van dit melodieuze hardcore land.

De titel is bijna een checklist van wat je kunt verwachten - Harteache? Het is hier - "Foolin" "This Fool " "Sign of A Broken Heart" zijn slechts drie die dat specifieke vakje aanvinken. "Hangovers"? "My Whiskey Life" "Whatcha drinkin?". Jja, het is er allemaal. Stilistisch gezien is dit geen uitpuilende, rechttoe rechtaan hardcore dansbare countrymuziek. Geen van die radio pop-rock guff - er is overal pedal steel en Twang. Er is zelfs wat ritmische Cajun-smaak, hoewel geen Cajun-accordeon, op "Bayou Boy" en er is ook een smaak van Merle Haggard op "Dead End Job Blues" en Western Swing op het eerder genoemde "Fixin’ to Love You ". Er is een low-down Twang over 'You’re Still the One I Dream Of' die afdaalt naar het vroege Mavericks-territorium en er is een aflevering van Dale Watson en het gevoel over '12 Steps to Drinkin'. De zang van Zinn is passend een melodieuze bariton en heeft soms iets van de Ray Benson.

tracks:

01 My Whiskey Life
02 Foolin'
03 The Cost Of Lovin' You
04 Darlin' How You've Changed
05 This Fool
06 Watcha Drinkin'
07 Dead End Job Blues
08 Bayou Boy
09 Cheatin', Drinkin', Hurtin' Song
10 Fixin' To love You
11 Sign Of A Broken Heart
12 If You Were In My Shoes
13 You're Still The One I Dream Of
14 12 Steps To Drikin'
15 Sound Of My Heart Breakin'
16 Wathca Drinkin' (Radio Edit)