© Rootsville.eu

Little Boy & Nightingale
Acoustic Blues 'n Roots
SR&BC Stekene
(25-06-2021)
report: Marcel & photo credits:
Marc Blues Photography

info club: SR&BC Stekene
info band:
Little Boy & Nightingale

© Rootsville 2021


Het ene optreden volgt snel het andere op tegenwoordig, en dat is goed want de honger naar live –muziek is groot. Nog maar net eentje achter de rug en hier waren de mannen (en vrouwen) van de Stekense Rhythm & Blues Club met een driedaags muziekgebeuren. Zowaar drie akoestische optredens van eigen bodem. Mooie verademing na al die dagen voetbalgeweld op televisie. Wijlen dus naar Stekene en het bekende Willy’s Place.

De eerste avond was voorbehouden voor een duo heel fijne mensen, zijnde Little Boy & Nightingale aka Wouter Verhelst en Ilse Van Dooren. Een tweetal naar mijn hart met een liefde voor muziek en ook voor elkaar. Altijd mooi om te zien en fijn om te horen. Beiden hebben een een passie voor blues, country en rock'n'roll. Dit straalt er zeker vanaf tijdens hun optredens. Een breed repertoire dat zich niet enkel beperkt tot blues maar zeer gevarieerd loopt over swingende rock’n roll , country en het betere rootswerk. Het geheel uitgevoerd op akoestische gitaar, mondharmonica, percussie en de aangename stem van Ilse Van Dooren, die zich tijdens de coronaperiode heeft toegelegd op de ukelele, ook dat nog !

In plaats van het te verwachten zomerweer, kregen we miezerige regen en fris weer, het was begot bijna herfst. We lieten het echter niet aan ons hart komen en vertrokken naar Stekene. Daar was alles prima “coronagewijs” geregeld, tenten voorzien tegen de regen en er stond zelfs een hamburgerkraam. Het geheel gaf ons al snel een “festivalgevoel”. Fijn was ook om tal van vrienden terug te zien na al die maanden afwezigheid.

Ondanks het weer had iedereen er duidelijk zin in en niet in het minst ons muzikaal duo, die verklapten even zenuwachtig te zijn als ooit bij hun eerste optreden. Geen nood echter, ze waren het niet verleerd en lieten meteen ‘When The Circle Be Unbroken’ van de Carter Family op ons los, gevolgd door Willie Dixon’s ‘You Can’t Judge A Book By The Cover’. De sfeer zat er meteen goed in zeker na het eigen nummer ‘Two Louzy people’ en ‘Mercury Blues’. Het mocht dan even wat rustiger en met de kristalheldere stem van Ilse, weerklonk een prachtige versie van Townes Van Zandt’s  ‘If I Needed You’. Kiekenboellen....

Met ‘I’m In The Mood’, Carl Perkins’ ‘Put Your Cat Clothes On’ en ‘When Love Came To Town’ werd de eerste set afgesloten.

In de pauze even wat bijpraten met een lekkere Baudelo in de hand, nieuw biertje uit Klein-Sinaai en heel lekker, en we konden ons opmaken voor set twee. Ilse had blijkbaar van de coronapauze gebruik gemaakt om zich toe te leggen op de ukelele en ze mocht direct haar kunde laten horen, begeleid door haar fijne stem serveerden ze ‘Have You Ever Seen The Rain’ van CCR, fijne versie. Muzikaal was er op dit optreden niks aan te merken. Alles zat snor en Wouter bewees alweer wat een geweldige gitarist hij wel is. De mooie stem van Ilse vult perfect aan en dat kwam nog eens in de verf met het prachtige ‘Guilty’ van Randy Newman. Tempo de hoogte in met Bob Seeger’s ‘Old Time Rock ’n Roll’ en ‘Rock ’n Roll Never Dies’. Met ‘When The Crow Flies’ kregen we een schitterende cover van Tony Joe White. Ook Elvis mocht op het menu niet ontbreken en ‘Suspicious Minds” knalde door de boxen. We fietsten stilaan richting einde optreden met ‘Can I Get A Witness’ van Marvin Gaye en zagen niets dan tevreden gezichten bij de aanwezigen.

Ons duo mocht echter niet onmiddellijk vertrekken en we kregen als uitsmijter nog 2 Rolling Stones songs met het knappe ‘Dead Flowers’ en ‘Honky Tonk Woman’. Nice !

Little Boy & Nightingale, bewezen alweer hun muzikale kwaliteiten, voor zover dat nog nodig mocht zijn. Ze straalden na het optreden, want het deed deugd om na zoveel tijd nog eens op een podium te staan. Het publiek straalde ook want iedereen had genoten, dus meer moet er hier niet meer over worden geschreven. Merci Wouter en Ilse en merci SR&BC ! Morgen staan we er weer want dan komt" Blame It On Vinnie" op bezoek. Cheerio folks !!