© Rootsville.eu

Tribute To Etta James
Jazz 'n Blues
The Music Village Brussel
(14-07-2021)
report & photo credits: Anja Cleemput


info club: The Music Village

© Rootsville 2021


Etta James was een een amerikaanse blues-, jazz-, R&B- en gospelzangeres ook bekend als “Miss Peaches”. In 1954 nam ze haar eerste R&B-hit “The Wallflower (Dance wit Me, Henry) op met de Otis Band en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de witte markt door Georgia Gibbs.

Voordat Etta in 1960 een contract tekende met Chess Records bracht ze verschillende hits uit. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime-Achievement Award voor “Let’s Roll” en voor haar cd “Mystery Lady” geïnspireerd door Billie Holliday won ze in 2004 een grammy voor beste hedendaagse bluesalbum.

Zo belanden we in The Music Village waar we een Tribute to Etta James gebracht door Sherry Xie,  een zangeres en bassiste die vooral bekend staat om haar soulvolle en funky bluesstem, te zien en vooral ook te horen kregen. Ze toerde met verschillende internationale artiesten (zoals Harlem Yu, Pin Guang, Tiger Hu, Lin Bao, Boogie Boy, enz.) en was zangeres voor tv-shows zoals The Voice of China e.a. Vandaag bracht ze een speciaal eerbetoon aan Etta James, die op 73-jarige leeftijd overleed. En voor deze gelegenheid neemt ze haar groovy bandleden mee: Tobias Le Compte op gitaar, Toto Poznantek op drums en Dirk Van Der Linden op Hammond.

Het talrijk opkomende en laaiend enthousiaste publiek werd verwend met tal van hits zoals “the sky is crying” van het album “Blues tot he Bone (2004) gevolgd door “A Sunday kind of love” en “I just want to make love to you”, een Muddy Waters-cover, vooral gekend door een reclame van Coca-Cola gevolgd door “All I could do is cry”, een  rhythm and blues- single van Etta’s eerste album “At Last” evenals “Anything to soy you’re mine’ en ‘Trust in me” waarmee Sherry Xie haar eerste set afsloot. Daartussen kwamen “Don’t get around much anymore” en “Something’s Got a Hold on me”, de sample van het lied gebruikte zelfs Avici voor zijn wereldbekende hit “Levels” en Pretty Lights in het nummer ‘Finally Moving” aan bod.

Na de pauze gingen Sherry Xie en haar fantastische band van start met “You are my sunshine” gevolgd door “Fire” en “Seven day fool”. Ook “I’d rather go blind” kwam aan bod, de b-kant van ”Tell Mama”, een met door goede technieken en sterke Jazzinvloeden gekenmerkte stem gevolgd door “Tough Mary”. Ook “Dream” en “Fool that I am” beiden van het album ‘The second Time Around passeerden de revue.

Met het bisnummer “At last”, een duet opgenomen met Harvey Fugua werd een groot succes en werd in 2015 gebruikt in de officiële FIFA 16 trailer en verscheen op haar eerste album “At Last”! werd de fantastische avond afgesloten.