© Rootsville.eu

Shakedown Tim ft. Ilias Scotch & Jack o'Roonie
Zomerconcerten
De Kleine Notelaar Dendermonde
(23-07-2021)
report: Marcel & photo credits: Marc Blues Photography


info club: De Kleine Notelaar Dendermonde
info band: Shakedown Tim

© Rootsville 2021


Wie kunst zegt in mijn regio, zegt Vlassenbroek. Dit klein dorpje nabij Dendermonde is gekend voor zijn natuur en maar ook als kunstenaarsdorp.

Hier vind je ook kunst- en muziekcafé "De Kleine Notelaar" uitgebaat door Eli, kunstminnende waard en muziekliefhebber. Eli organiseert geregeld optredens in alle genres waaronder ook blues en roots, zoals vanavond waar 3 oude rotten in het vak te gast zijn. Ik heb het hier over Tim Ielegems aka Shakedown Tim en “gitar ace”, Ilja De Neve aka Ilias Scotch, duivel-doe-al op de piano en Jack O" Roonie een topper op de upright bass.

Ervaring ten over de jongens want ze timmeren al een hele tijd aan de bluesweg. Lekker weertje en schitterende locatie, in een bocht van de Schelde en dus ideaal om een concertje mee te pikken. Blijkbaar was ik niet de enige die er zo over dacht, want het gezellige terras zat bomvol en de kelners liepen af en aan met goed gevulde bierschalen. Iets na acht begon ons trio er aan, een avondje vol swingende old school rhythm and blues, soms een beetje jazzy en op geregelde tijdstippen een fijne portie delta-blues.

Met ‘Let me Driftin’, T-Bone Walker’s ‘Street Walkin Woman’ en ‘I’m A Bad Boy’ werd de gig in gang getrapt en er mocht zelfs een streepje Lester Young bij. Het publiek was onmiddellijk mee en genoot met volle teugen. Hetzelfde kon van het trio worden gezegd want de speelvreugde spatte er van af.

Knap werk op de piano van Ilias, maar zoals gezegd hoeft goede wijn geen krans. Zijn talenten zijn alom bekend. Tim, was Tim zoals we hem altijd gewoon zijn. Geen kapsones maar hij weet steeds het beste uit zijn gitaar te persen en Jack is zijn coole zelve en één van de beste bassisten in ons land. Met ‘Ship Goes Down’ en een aan Eli opgedragen ‘Eli Goes Wild’ fietsten wij richting pauze. Tijd voor een frisse pint en we waren klaar voor deel 2.

Dit ging van start met Delta Blues en Robert Johnson’s ‘Walking Blues’, Muddy Waters’ ‘ Rollin’ & Tumblin’ en John Lee Hooker’s ‘ Crawling King Snake’ allemaal onder het motto “ken je klassiekers”.
Er mochten natuurlijk ook eigen nummers aan bod komen en zo toverden de mannen ‘How Long’, het schitterende ‘Blues Afters Hours’, het meegezongen ‘Red Hair’ en het naar de Caraïben verwijzende ‘Wild Calypso Night’ , uit hun hoge hoed. Allemaal songs van uitstekende makelij en met een stevige drive gebracht, waarbij de muzikale talenten van het trio weer stevig in de verf werd gezet.

Bij deze was dan ook het einde van dit fijn optreden bereikt. Echter niet zonder gepast afscheid te nemen met een meer dan verdiende “encore” en dat kregen we met ‘Let’s Work Together’ van gouwe ouwe John lee Hooker.

Fijne avond daar in de Kleine Notelaar. Een aanrader voor wie een streekbiertje of een reuzenspaghetti wil proeven, maar vooral voor wie eens wil genieten van een fijn streepje muziek. Er staat nog wat aan te komen daar de volgende weken, waaronder de Hadacol Tremblers bijvoorbeeld, maar ik zou zeggen, check het zelf eens via het World Wide Web.
Hasta la vista gasten !!!

Marcel