© Rootsville.eu

Philip Bradatsch (D)
Singer-songwriter
Pallieter Café Herselt
(30-09-2021)
report & photo credits: Rootsville


info club: Pallieter Café
info band: Philip Bradatsch

© Rootsville 2021


Het culturele leven begint stilaan op gang te komen en zo ook de kleinere clubs die zonder subsidies hun concerten eer levendig maken. Een voorbeeld hiervan is het "Pallieter Café" te Herselt waar vanavond de uit Munchen afkomstige Philip Bradatsch een solo concert komt te geven. Deze Duitse singer-songwriter zit in de stal van Rootstowner Kurt en het is dus evident dat hij hier met open armen wordt verwelkomd.

In aanloop tot het Buskerfestival van volgende vrijdag in "De Wildeman" te Herent, waar deze Bradatsch samen met Jim Bows, Black Label en Maurice van Hoek op de affiche pronkt geeft hij hier in Herselt een warming up. Philip Bradatsch is iemand met een met houding, eentje die evenwicht neemt. Uiteindelijk is Philip Bradatsch waarschijnlijk wat niemand lang heeft durven missen, gewoon pure Rock’n’Roll.

Ook die van Gevarenwinkel waren in groep komen afzakken naar dit Herseltse cultuurcafé. Philip die had naast zijn albums als "When I'm Cruel" en "Ghost on A String" uiteraard ook zijn tijdens de Corona periode uitgegeven album "Jesus Von Haidhausen" in de koffer zitten.

Het werd een warm aanvoelende avond met nummers als "Down Down Down" maar ook met eentje van de Big Four. Zijn nummers maakt het allemaal toegankelijker en ontvangt hij hiervoor een welverdiend applaus. Ook enkele die-hards waren komen opdagen en zo was het "Pallieter Café" dan ook weer bevolkt met een zekere diversiteit. Zelfs Dirk met de Banjo (geen broer van) tekende present.

Na 2 onderhoudende sets kwam ook hier vanavond een eind aan de passage van Philip Bradatsch op deze "Cristal Live Sessions" en werd er uiteraard ook geroepen om bissers. Twee stuks kregen we dan wel en van het laatste, een cover van Tom Waits, ging mijn hartje dan weer sneller slaan. "Hold On" was dan ook het laatste en zo moeten zijn die deze Philip Bradatsch nog een willen bewonderen vrijdag dan maar afzakken naar "De Wildeman" in Herent.

Het werd bij het verlaten van het café even onwezelijk; binnekomen met mondkapje en vertrekken zonder...oef wat voelt dit goed!