© Rootsville.eu

Boogie Beasts (CD presentation)
Support act Slipmates
De Djoelen Oud-Turnhout
(16-10-2021)
report & photo credits: Freddie


info club: Goezot
info band: Boogie Beasts - Slipmates

© Rootsville 2021


Sterk bij die van Goezot is dat ze letterlijk een goede neus hebben op het gebied van organisatie. Het alom gekende "Goezot in 't Hofke" is daar een voorbeeld van, met dit jaar een editie om "u" tegen te zeggen. Ze kregen het zelfs voor elkaar om een absolute headliner als "The Lowland Brothers" vooraan op de affiche te plaatsen. Nimmer zo een positieve eensgezindheid gehoord als dit jaar in "'t Hofke Van Chantraine", wa was da! Daarbij blijven die van "Goezot" trouw aan een fris getapte Stella in een glas en laten ze zich daarbij niet bekeren tot het grotere geld, waarvoor respect.

Wat misschien nog niet tot iedereen is doorgedrongen is dat de crew van Goezot zich ook tijdens het concertjaar altijd weer inspannen om enkele toppers naar "Vetus Turnhoitum" te laten afzakken en kan je er van op aan dat ze nog maar pas na het afsluiten van "Goezot in 't Hofke" als vlijtige bijtjes al naarstig als op zoek zijn om de voorbije editie te kunnen gaan verbeteren, en zo blijft het altijd wel koek en aai tussen die van Goezot en roots & blues minded België. Naast de CD presentatie vandaag door de "Boogie Beasts" staan ook nog "Kat Riggins", "Bjorn Berge" en "Vincent Neil Emerson" geprogrammeerd in hun "Club Goezot" hier in "De Djoelen". De surfers op het "www" hebben ook al wel kunnen lezen dat "Robert Jon & The Wreck" voor Europa in 2022 een 65-dagen lange tour op poten hebben gezet. Wel bij "Goezot" komen ze 28 april 2022 en ook dit is niet de eerste keer.

Vandaag staan naast de "Boogie Beasts" ook de lokale helden van "Slipmates" op de affiche en wanneer "Goezotter Peter" de bandstand komt te betreden is't neur de kloeute. Dus tijd voor wat ambiance.

Voor mezelf was het al weer 2 jaar geleden dat ik Marc van Goezot en zijn kompanen van de Slipmates nog had gezien. Daarvoor moest ik zelfs al terug naar "Rockin' Around Turnhout". De roots van deze rootsrockers ligt in de buurt van Oud-Turnhout en is in 2002 ontstaan uit de restanten van Granny’s Roosters en The Famous Fantastix. Ze brengen een mix van blues, soul, jazz, folk, country, swing, bluegrass en rockabilly. Vandaag bestaan ze uit Koen Meeus (vocals & rhythm guitar), Hans Maes (lead guitar), Sven Bollen (harp) en de ritme sectie met Kurt Maas (double bass) en Marc Dames (drums). Wij zijn er klaar voor dus geft em beuze.

Omdat er wel wat bluesliefhebbers naar "Club Goezot" zijn afgezakt openen deze "Slimpates" met de Texas shuffle "Hide Away" van één van de "Kings", met name Freddie King. Met "Shake A Dead Man's Hand" en "Madame Bo" laten ze ook meteen horen dat ze hun plaats in de rootsrock verdienen. Van Nobelprijs winnaar Robert Zimmerman tovert Koen Meeus zowaar "Subterranean Homesick Blues" uit zijn hoed en na "Love Potion No 9" komen we zowaar uit bij eentje van "The Clovers" uit 1959. Een nummer dat werd geschreven door de hit machine van destijds, Jerry Leiber en Mike Stoller. De perfecte balans tussen covers en originals maken dat de zaal al danig in optimale stemming is.

Deze "Slipmates" zijn van de Kempen en dus mag ook Louis Neefs niet worden vergeten als is deze "16 Tons" in feite van Tennessee Ernie Ford...maar toch ook een beetje van onze Louis. Geen ellelange solo's maar to the point swingende country deuntjes met soms een streepje surf en met het nummer "El Camino Real' brengen ze zelfs een nummer over de route tussen de Spaanse missies in Californië zoals we dit ook kennen uit de versie van ons aller geliefde band "Smokestack Lightnin'"...it's all in the family. Met "Funnel of Love" zitten we volledig in de retro era en staan er zelfs een paar "Lindy Hoppers" te popelen op de beentjes te kunnen strekken en zo is iedereen hier in de juiste mood. Blues en de oudere rhyhtm 'n blues ligt kort naast elkaar en met "Messing With The Kid" uit 1960 van Junior Wells zit dit feestje er al helaas op. Kzen bedijeme vrom, k'gen veu wat pinte.

Tijd voor de hoofdact en dat zijn de "Boogie Beasts". Sinds 1 december 2019 is de nieuwe gitarist van deze coalitie tussen Vlamingen en Walen niemand minder dan Patrick Louis, en diene is wereldberoemd in Wallonië en daarbuiten. Voor wie nog wereldvreemd is, deze "Boogie Beasts" bestaan uit Jan Jaspers (zang en gitaar), Patrick Louis (zang en gitaar), “Lord” Benardo (mondharmonica) en Gert Servaes (drums) en vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan.

Op "Classic 21" kan je deze "Boogie Beast" haast dagelijks horen en galmde vorige donderdag in het naar huis rijden van bij "Move2Blues" nog "A Girl Like You" uit de speakers. En ja, in de "Silver Bullet" van Gevarenwinkel staat steevast deze populaire radio frequentie uit Wallonië op, comme du vrais fans. Deze Waals-Vlaamse coalitie was gisteren nog te gast in de Naamse club "La Delta" maar 3x zou een overdaad zijn.

Met een carrière van 10 jaar achter de rug was er ook meer te brengen dan de nieuwe cd en werd ook plaats gemaakt voor het oudere werk zoals ‘Mad’, ‘Trouble’ of  ‘Night Time Hero’. Het was Patrick Louis die, wat later een feestje zou worden, de lont aan het vuur stak hier in "Club Goezot" en zo de zinderende hypnotische beats de zaal kwamen te vullen zoals nooit tevoren.

Dat smoelschuiver Fabian weerom aan de nodige kilometers zou gaan komen hoeven we niet te vertellen en dus was het nu aan Jan Jaspers om met de strakke teksten nummers als "I Don’t Care", "Get Away" en "Let Me Out Of here" de menigte aan het shaken te krijgen. De singles "Howl" en "Mine All Mine'" die als bonus tracks aan het album "Love Me Some" werden toegevoegd werden gemixt door niemand minder dan Jim Diamond, die de nummers als Belgian Blues Hip Hop kwam te bestempelen. Het kon ook even goed "Langendonkse Bayou Blues" (?) zijn geworden, maar dat kent de Jim dan weer niet ;-)

Terug naar het ouder werk met het nog meer opzwepende "Come and Get Me" uit 2015. Eentje uit het gelijknamige album dat nog steeds bij mezelf een lichte voorkeur heeft. Op "Soul Keeps Crying" krijgen Jan en Patrick dan een ZZ Top ingeving wat als interactie naar het publiek wel geslaagd kon worden genoemd. Zelfs het koppeltje van "Blues uit Schoete" was verloren, shake'em down! Zoals het een 10-jarig bestaan past diepten deze "Boogie Beasts" danig in hun arsenaal en de fans aanwezig lieten zich dan moeiteloos meeslepen op "The Game" uit 2014 en zo was iedere ziel hier "on fire". Wat dan gezegd van die van "Goezot" maar dat wisten we al zeker wanneer ze zich niet aan een spa'tje moesten houden.

Deze bloemlezing uit 10 jaar "Boogie Beasts" gaf hier als resultaat een feestje zoals zelden wordt beleefd. Een resem van floorfillin' hits, de één nog meer opzwepender dan de andere en een "Goezot Crew" die het podium kwamen over te nemen. Gelukkig bleef het crowdsurfen afwezig. Waanzinnig feestje voor deze release van "Love Me Some" en zoals de quote het zelf zegt, de afwezigen hadden weer maal eens ongelijk. Goezot & Boogie Beasts # Party time! "That's The Way You Do It" zou Knofler zingen...


Swaaaaaa.....!