© Rootsville.eu

Voodoo Twinz ft. Big Dave & Luc Janssens
Blue Monday Concerts
De Blauwe Kater
(01-11-2021)
report & photo credits: Freddie


info club: De Blauwe Kater
info band: Voodoo Twinz

© Rootsville 2021


Met handgeklap en luid trompetgeschal werd op deze "Dia De Los Muertos" het post-corona tijdperk voor de "Blue Monday Concerts" aangekondigd. De goesting stond op ieders gezicht hier in het iconische café "De Blauwe Kater" af te lezen en ook de burgerlijke plicht om je "CST" te tonen aan de ingang werd zonder gemekker nageleefd. Geen rabarber, rabarber maar met plezier werd dit kleinood op je smartphone afgelezen en zo hoort het ook. De nieuwe inwoners van Leuven kregen er nog een controle stempel boven op. Knap van Gert & co. Ons laatste concert hier in Leuven dateerde zelfs al van voor Corona en dus werd het een blij weerzien met Gert, Bas en uiteraard onze Steffie.

Een samenkomst van "Gevarenwinkel" en "Sortie Blues" stond ook op het programma en zo kon er ook nog eens worden na gekeuveld over de beide succes edities de voorbije periode. Het enige minpuntje was dat die van "Sortie Blues" het "Hofke van Chantraine" met "Goezot in 't Hofke" hadden gemist, shame on you guys, en zo hebben ze al iets goed te maken in 2022. We waren hier uiteraard ook voor de blues en net als we tijdens het laatste weekend onze klok stip naar het winteruur komen over te zetten konden we ook met een haast vanzelfsprekende Zwitserse nauwkeurigheid de band aankondigen die voor de opening van dit nog prille clubseizoen zouden tekenen.

Jan Jaspers en Gert Servaes, beiden oprichters van deze "Voodoo Twinz" moesten vanavond aan het werk. Voor de ene werd het een verplaatsing van uit den Limburg, voor de andere eentje van de ene hoek van zijn living naar de andere. Sinds hun ontstaan in de oude locatie van "De Blauwe Kater" heb ik ze zijn groeien van een gelegenheid band tot een volwaardige groep met in hun koffer uitstekende blues. Het werd sinds voor Corona kiezen tussen de "Two Patricks" of zo niet occasioneel met drie P's. De versie met de "Two" is de meest voorkomende en is zo met de toevoeging van Patrick Louis en Patrick Indestege al op diverse podia te zien geweest.

Gisteren vernam ik nog dat onze Waalse vriend "Patrick Louis" zich niet naar Leuven kon begeven, zelfs niet voor een "Orval" ;-) Omdat ze hier in "De Blauwe Kater" enkel en alleen echte pils komen te tappen bleef Patrick Indestege bij gebrek aan "Cristal" dan ook maar thuis. Grapje natuurlijk :-). De combinatie van "featuring" bestaat op deze blauwe maandag uit smoelschuiver "Big Dave" en guitarslinger "Luc Janssens" aka Luke Alexander voor de ingewijden. Niet dat dit een primeur is want in deze vorm stonden ze in 2018 ook al op ditzelfde podium hier in "De Blauwe Kater".

Daar waar Jan Japsers en Gert Servaes ook aan de doopvond stonden bij de "Boogie Beasts" geld dit voor Big Dave en Luc Janssens bij "The Electric Kings". De "Kings" zijn al even iconisch als deze kroeg zelve en net als deze kat hebben ook "The Electric Kings" al enkele levens achter de rug. Nu gaan enkelen van de groep nog door het leven als "Mudvibe".

De blues die zal wel even anders klinken al zal het psychedelische wel op de voorgrond treden. Openen doet dit collectief met Robert Johnson's "Ramblin' On My Mind" en dus zitten we zo meteen maar in de juiste flow. Door het samenvoegen van leden van "Gevarenwinkel" en "Sortie Blues" was de flow met "Stella" ook meteen optimaal, cheers! Ook "Sadie" van Hound Dog Taylor & The Houserockers kan en mag uiteraard niet ontbreken.

Ook de nieuwe lichting studenten hebben als die-hards meteen de weg naar de "Vismarkt" gevonden en dat zowaar het gans café al meteen aan het meedeinen is kan dit enkel maar hoopvol zijn voor de toekomt van de "Blues". Voor de vrouwelijke nieuwkomers bracht Big Dave dan maar een zeer pschedelic versie van "Good Morning Little Schoolgirl" en werd het ganse concert low & dirty zoals het was begonnen.

Twee gitaren en een zinderende Mississippi saxofoon aangestuurd door de doordringende beats van de snare & toms werden de ingrediënten van de avond. "Boogie" was ook een rode draad in het concert.  Misschien komen de vrouwelijke studenten enkel voor Jan Jaspers, Joost mag het weten maar misschien had een Chinese filosoof het 500 jaar voor Christus ook het al bij het rechte eind met zijn citaat, waarheen je ook gaat, ga met je hele hart (Confusius)

Volgen in november nog Neal Black & The Healers (08-11), Tiny Legs Tim (15-11) en Black Label (22-11)...allen daarheen motherf*ckers! Ik hoop dat "Tim Sortie" een contractje op zak heeft...