© Rootsville.eu

Alex Lopez (US)
tiltle: Nasty Crime
music: Blues
release date: 2022
label: Maremil
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Alex Lopez

© Rootsville 2022


Deze 'Nasty Crime' is alweer het 6de album voor de in Florida wonende zanger, songwriter en gitarist Alex Lopez waarmee hij nog maar eens bewijst hoe veelzijdig hij kan zijn.

Alex werd geboren in het hart van Rock n Roll Cleveland Ohio en begon keyboards te spelen voordat hij geïnspireerd raakte door Britse blues/rockbands om de gitaar onder de knie te krijgen. Beïnvloed door grootheden als Eric Clapton, Jimmy Page en Jimi Hendrix, bracht Alex zijn jonge volwassenheid door met optredens in clubs en het opnemen van originele liedjes in kleine studio's, terwijl hij zijn songwritingvaardigheden bijschaafde. Sinds zijn verhuizing naar Florida om naar de universiteit te gaan, was Alex jarenlang de zanger en leadgitarist van de razend populaire rockband Reminiscion voordat hij voor zichzelf begon.

In september 2013 bracht Alex het zelf opgenomen album "Back Bedroom Blues" uit, een verzameling van alle originele blues- en blues/rocknummers waarop hij alle instrumenten bespeelde en zijn formidabele vaardigheden als bluesgitarist en singer/songwriter introduceerde. In 2015 bracht Alex Lopez zijn tweede cd "Is it a Lie" uit met zijn nieuw gevormde band "The Xpress" en kreeg uitstekende recensies. Zijn derde album, "Slowdown", bereikte een nieuw niveau van succes met internationale erkenning en lovende kritieken die opkwamen in de blues-, jam- en Americana-hitlijsten met wereldwijde airplay en Alex-fans over de hele wereld verdienden. Het vervolgalbum "Yours Truly, me..." ging naar #6 in de blues Radio-hitlijsten en positioneerde Alex duidelijk om zijn opmars in de hedendaagse blues voort te zetten.

Het album begint met het richten op de problemen van het moderne leven met het Zeppelin-achtige "World On Fire". Het is een grote riff, gitaar-en-orgeltrack met moordende zang, coole slide-gitaar en stoere teksten. Hij brengt deze boodschap in gedurfde streken terwijl hij ook zijn gitaar luid en trots zijn ding laat doen. Zijn vocale toon is opvallend, snijdt door de mix en behoudt gemakkelijk zijn eigen ruimte. Over het algemeen is het een cool, inventief nummer.

"Just Wait" gebruikt een gespannen, stuwende beat om een up-tempo, mineur-key blues/rocker aan te drijven met daarbovenop nog een machtige vocale uitvoering. Lopez blinkt uit in het kanaliseren van een gevoel van urgentie in zijn teksten en zijn levering is pure rock and roll. Zijn band stuwt hem en het nummer in een bijna razend tempo vooruit, maar houdt het arrangement net onder het kookpunt. Het voelt net zo goed als het klinkt, zonder twijfel.

Lopez verwent zich met een hoop swingende blues op het zoete en verfijnde "When The Sun Goes Down". Hij en de band spelen en zingen hier met veel klankkleur om het nummer meer een uptown-gevoel te geven dan het meer door rock beïnvloede materiaal dat op deze fijne set wordt gepresenteerd. Fans die de ouderwetse manieren graven, zullen graag dansen op de vrolijke ritmes van Alex. Lopez keert terug naar de hardere dingen op zijn titelsnit 'Nasty Crime'. Het is een edgy funk/rocknummer met een groove die is gemaakt om grote menigten te bewegen en interessante akkoordwisselingen die ervoor zorgen dat de druk erop blijft staan. Lopez en zijn band werken bijzonder goed samen op deze en creëren een eigentijds geluid uit de grote klasse. Andere hoogtepunten op Nasty Crime zijn 'See The Light' en de akoestische ballad 'The First Time'. Alex Lopez doet veel dingen best goed op zijn nieuwe plaat en fans van hippe, moderne bluesmuziek moeten ze allemaal zelf horen. Sterk aanbevolen.

tracks:

World On Fire
Just Wait
I Don't Care
When The Sun Goes Down
See The Light
The Fist Time
Nasty Crime
Holy Woman
No Way
Hooked
That's Alright

musicians:

Alex Lopez
Kenny Hoye
Steve Roberts
Kana Leimbach