© Rootsville.eu

Alice DiMicele (US)
tiltle: Every Seed We Plant
music: Singer-songwriter
release date: april 22, 2022
label: Alice Otter Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Alice DiMicele

© Rootsville 2022


Alice DiMicele is een Americana/Folk Singer-Songwriter uit het zuiden van Oregon. Haar stem is krachtig, soms zacht en intiem, soms brutaal en koperachtig, en roept een aparte sfeer op in elk nummer dat ze zingt. Alice bouwde een toegewijde schare fans op als onafhankelijke muzikant met opwindende live-optredens die een carrière van drie decennia overspannen. Haar nieuwe album, Every Seed We Plant, is haar zestiende release, een momentopname van het leven in deze tijd – hartverscheurend, hoopvol, kwetsbaar, intens.

Alice werkte samen met producer Bret Levick, die het eerste nummer op haar nieuwe release co-produceerde, arrangeerde en schreef, waardoor Alice's muziek een nieuw terrein bereikte. Op deze plaat vloeien pop-, jazz- en rock-'n-roll-onderstromen onder de folkrock. Haar oude bassisten, Rob Kohler en Damian Erskine, voegden zich bij de getalenteerde spelers Bret Levick, Skip Edwards, David Jacobs-Strain, Andy Thorn, Barry Phillips, Dean Angermeier, Bob Evoniuk, Mikey Stevens, Matthew Kriemelman en Christo Pellani op dit album . Alice nam haar zang- en gitaartracks op in haar Tiny Wonderland-studio in Zuid-Oregon.

Het titelnummer, 'Every Seed', is geïnspireerd door Alice's dierbare vriend en oudste van de Takelma-stam, Agnes Pilgrim Baker. 'Het is geschreven op weg naar het gedenkteken van oma Aggie. Het lied haalde me in, stroomde uit me zoals oma was daar mij begeleiden. De singles 'Long Dry Winter' en 'Alone' onderzoeken het verdriet, het verlies en de depressie die veel mensen ervaren dagen. "Ik hoop dat de liedjes mensen eraan herinneren om uit te reiken en gewoon een aanwezigheid voor iemand te zijn." Het nieuwe album balanceert de diepere emotionele wateren die het betreedt met opbeurende, lichtere liefdesliedjes zoals 'Free', en het leuke, sprankelende nummer 'Sunrise'.

Als een ervaren songwriter put Alice uit folk-, jazz-, blues-, R&B- en rock & roll-invloeden en brengt haar muziek consequent op AAA-, Folk-, Americana- en Community-radiostations in het hele land en internationaal, inclusief gesyndiceerde shows. Haar diepe akoestische groove, unieke vocale stijl en oprechte teksten creëren een onmiskenbaar eigen geluid. Ze is een geweldige performer en heeft podia gedeeld met Bonnie Raitt, Joan Baez, JJ Cale, David Grisman Quartet, Steve Winwood, Ferron, Peter Rowan, Richie Havens, Bob Weir, Mickey Hart en zoveel anderen. Alice trad ook op op vele festivals, waaronder Strawberry Music Festival, High Sierra Music Festival, Oregon Country Fair, Joshua Tree Music Festivals, Britt Festivals en Kate Wolf Music Festival. Alice komt oorspronkelijk uit New Jersey en groeide op met zingen in schoolkoren. Op haar twaalfde verjaardag gaf Alice's grootmoeder haar Stevie Wonder's album, Songs In The Key Of Life. Ze pakte de gitaar op 17-jarige leeftijd op en verbeterde haar vaardigheden door te spelen in koffiehuizen in de staat New York en New Jersey. In 1986 vond ze haar thuis in Zuid-Oregon en bracht ze haar eerste opname uit in 1988, Make A Change.


tracks:

1. For Granted (4:36)
2. Long Dry Winter (5:07)
3. Free (4:00)
4. Alone (4:41)
5. Sunrise (3:39)
6. Rise (5:05)
7. Communication (4:17)
8. Dispatch (4:43)
9. Jersey (4:22)
10. Sweet Elaine (6:23)
11. Every Seed (3:10)