© Rootsville.eu

Blue Moon Marquee (Can)
tiltle: Scream, Holler & Howl
music: Blues - Roots - Jazz
release date: 2022
label: independent
info artist: Blue Moon Marquee


© Rootsville 2022


Dit Canadese blues en roots duo brengt de fijne en aanstekelijke muziek. Oiit waren ze hier in België te gast maar telkens liep het fout op gebied van promotors. Eén van hun laatste optredens hier was op Duvel Blues. Ze brachten in het verleden ook al albums uit als 'Gypsy Blues' en 'Bare Knuckles & Brawn'.

Nu kondigt dit duo de release aan van hun nieuwste cd, Scream, Holler & Howl, op hun eigen Blue Moon Marquee Music label. De nieuwe cd is opgenomen in Afterlife Studios in Vancouver, British Columbia, en geproduceerd door de band, samen met meervoudig Blues Music Award-winnaar Duke Robillard en Erik Nielsen. Scream, Holler & Howl werpt een felle schijnwerper op de wonderbaarlijke talenten van A.W. Cardinal (zang en gitaar) en Jasmine Colette (contrabas/zang), samen met gasten Darcy Phillips (piano, Hammond-orgel); Jerry Cook (tenor- en baritonsaxofoon); Matt Pease (drums); Paul Pigat (gitaar); Bonnie Northgraves (trompet); en Señor Erik (tamboerijn).

Duke Robillard voegt zijn geweldige gitaarwerk ook toe aan verschillende nummers. De 13 "Baker's Dozen"-nummers van het album bevatten 11 originele nummers, plus twee onderscheidende versies van nummers geschreven door de legendarische Lonnie Johnson: "Another Night to Cry" en "Long Black Train". “Om A.W. en Jasmine zijn oude zielen is op zijn zachtst gezegd een understatement”, zegt co-producer en legendarische gitarist Duke Robillard in de liner notes van het album. “Ze staan ​​klaar voor wereldwijde erkenning in een geweldige genre-buigende rit door Amerikaanse blues en folk, gypsyjazz, Indiaanse thema’s, jumpblues, swing en meer. Deze eeuwenoude tradities zijn hier opnieuw gedefinieerd en in een nieuw licht geplaatst. Ze zijn verbluffend in hun diepte, groove en ziel op deze opname. Hier geschreven, gespeeld en opgenomen op een oprechte en natuurlijke old-school manier voor de wereld om te horen, voelen, dansen, drinken of alleen mee te zijn.

Voor Duke Robillard was het werken met hen in de studio inspirerend en een herbevestiging van mijn eigen geloof in de kracht van rootsmuziek. Speciale dank gaat uit naar Afterlife Studios, met hun lange geschiedenis van geweldige opnames en echte echokamers, vintage apparatuur, en geweldige ingenieur Erik Nielsen, die op magische wijze samenkwam met al deze muzikanten om verdomd gedenkwaardige muziek te maken. Blue Moon Marquee schrijft en voert originele composities uit, beïnvloed door alles wat swingt, springt of groove. AW Cardinal (zang/gitaar) en Jasmine Colette a.k.a. Badlands Jass (zang/bas/drums) hebben voor een enorm scala aan menigten gespeeld in jazzclubs, Lindy Hop-danszalen, folkloristische podia, blues-trefpunten, ziekenhuizen, gevangenissen, markten, motorfietsen , duikbars en prestigieuze festivalpodia.

tracks:

1. Scream, Holler & Howl (3:54)
2. Thunderbird (4:34)
3. Hound Dog On A Chain (3:21)
4. Thick As Thieves (3:29)
5. Lowlands (4:09)
6. Come On Down (4:05)
7. Long Black Train (4:14)
8. Country Man (5:01)
9. My Wild Rose (3:26)
10. Medicine Man (4:08)
11. Old Alberta (4:23)
12. Red Dust Rising (3:52)
13. Another Night To Cry (5:53)