© Rootsville.eu

Blues Caravan 2022
music: Blues
release date: 2022
label:Ruf Records
info artist: Katie Henry
- Ghalia Volt - Will Jacobs

© Rootsville 2022


Deze legendarische showcasetour bestaat inmiddels 17 jaar, maar het concept blijft onverslaanbaar en dus onveranderd. Drie aanstormende talenten van het meest gerespecteerde blueslabel van Europa.

Drie live sets die het hele scala aan genres en emoties bevatten. En als klap op de vuurpijl een enorme jamsessie waar alle artiesten samen los gaan - en het publiek vragen hetzelfde te doen. Op 09.03.2022 deden Katie Herny, Will Jacobs en Ghalia Volt precies dat! In Café Hahn in Koblenz lieten deze 3 uitmuntende artiesten het publiek trillen. Deze cd & dvd vereeuwigt dit unieke concert en laat de kijker en luisteraar een geweldige avond keer op keer herbeleven. Katie Henry is uniek in zijn soort.

Op het podium fladdert ze tussen vocale microfoon, piano en Gibson SG in een stijl die rock, roots, R&B, soul, funk en pop omvat. Je wordt misschien even aan Bonnie Raitt herinnerd. Maar het is haar eigen oprechte charisma, haar eerlijke songwriting en de indrukwekkende vaardigheden van de muzikant op twee instrumenten die haar haar reputatie hebben opgeleverd. Will Jacobs een moderne blues R&B/soul artiest uit Chicago, Illinois, USA. Op 28-jarige leeftijd is hij vooral bekend om zijn krachtige live-optredens. Of hij nu in clubs speelt, op festivals, optreedt met andere muzikanten van wereldklasse, deelneemt aan sessies of componeert, Will is altijd enthousiast om zijn passie voor muziek met het publiek te delen.

De in Brussel geboren Ghalia Volt woont en toert al vele jaren in de VS en heeft de originele blues omarmd zoals weinig andere Europese artiesten. De zanger en gitarist veroorzaakte eerst opschudding als frontvrouw van het in New Orleans gevestigde Mama's Boys; haar album Mississippi Blend uit 2019 bevestigde haar reputatie als uitzonderlijk talent. Begin 2021 bracht ze haar album One Woman Band uit, dat werd opgenomen in de prestigieuze Royal Studios in Memphis. Een album waar ze haar vaardigheden als multi-instrumentalist kon bewijzen.

tracks:

01. Hop On A Ride (Live) (Feat. Ghalia Volt, Katie Henry & Will Jacobs) (3:49)
02. I Play The Blues For You (Live) (Feat. Will Jacobs) (6:57)
03. Have You Ever Loved A Woman (Live) (Feat. Will Jacobs) (9:40)
04. Funky Woman (Live) (Feat. Will Jacobs) (5:02)
05. Nothing To Lose (Live) (Feat. Katie Henry) (3:55)
06. Empty Cup (Live) (Feat. Katie Henry) (3:55)
07. Carry You (Live) (Feat. Katie Henry) (7:17)
08. Bury You (Live) (Feat. Katie Henry) (4:37)
09. Reap What You Sow (Live) (Feat. Ghalia Volt) (4:08)
10. Release Me (Live) (Feat. Ghalia Volt) (5:08)
11. Hoodoo Evil Man (Live) (Feat. Ghalia Volt) (3:35)
12. Squeeze (Live) (Feat. Ghalia Volt) (3:23)
13. Whole Lotta Shaking Going On (Live) (Feat. Ghalia Volt) (2:07)
14. Roll And Tumble Blues (Live) (Feat. Ghalia Volt, Katie Henry & Will Jacobs) (4:55)
15. Voodoo Woman (Live) (Feat. Ghalia Volt, Katie Henry & Will Jacobs) (4:05)
16. Fortunate Son (Live) (Feat. Ghalia Volt, Katie Henry & Will Jacobs) (5:36)