© Rootsville.eu

Bobby Gentilo (US)
tiltle: Gentilo
music: Blues
release date: march 18, 2022
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Bobby Gentilo


© Rootsville 2022


Gentilo, geboren en getogen in Washington DC, werd besmet door Go-Go - een mix van funk-, soul- en bluesmuziek die uniek is voor de regio. “Er waren weinig grenzen. De kleur van je huid bepaalde niet welke muziek je wel of niet kon spelen. Het enige dat telt is - kun je grooven? Go-Go en Mississippi Blues inspireren beide koppels om dicht en bezweet te dansen. Het is feestmuziek. De unieke combinatie van deze twee genres werd de basis voor Gentilo's stijl.

Gentilo is een bekroonde internationale platenproducent en muzikant die de afgelopen 15 jaar heeft gewerkt en opgetreden met enkele van de meest geprezen bluesartiesten van Mississippi. Hij is ook lid van The Cornlickers, de begeleidingsband van wijlen Big Jack Johnson. Meer recentelijk is The Cornlickers geridderd als officiële huisband voor de wereldberoemde juke-joint Red's Lounge, gelegen in het hart van Clarksdale. Het is hier waar Gentilo optrad met en leerde van Delta-iconen zoals Willie "Big Eyes" Smith, Terry "Harmonica" Bean, T-Model Ford, "Cadillac" John Nolden, Robert Bilbo Walker, R.L. Boyce en talloze anderen.

In de afgelopen tien jaar heeft Gentilo ook samengewerkt en opgetreden met de Colombiaanse (S.A.) rock- en bluesartiest Carlos Elliot, een geestverwant die zich op dezelfde manier aangetrokken voelt tot Clarksdale, MS en zijn muziek. Sinds 2013 hebben de twee 5 albums uitgebracht met meerdere nummers die de nummer 1 in Colombia bereikten, waaronder "Neighbor Neighbor", volledig op afstand gemaakt tijdens de pandemie met muzikanten van over de hele wereld. Neighbour Neighbour is een herinnering aan de gemeenschappelijke banden die ons binden, ongeacht ras, etniciteit of nationaliteit.

Binnen zijn eigen muzikale reis - en terwijl hij als producer het beste in anderen ontwikkelt - verwerpt hij de faalangst. Terwijl hij nog steeds artiesten ondersteunt in verschillende ondersteunende muzikale rollen, komt Gentilo eindelijk in de schijnwerpers met de release van zijn gelijknamige debuutalbum, "Gentilo". Een gevarieerd album waarbij het nummer "The Real You" pas is uitgegeven als single. Rockende blues maar ook zo soulvol met de ballad "Tell Me" en afsluitend met het funky "Higher".

tracks:

01 Disease
02 Peace Train
03 Tell Me
04 Troublin'
05 Ghost
06 The Greatest
07 The Real You
08 Treat me So Mean
09 Tire Fire
10 Higher