© Rootsville.eu

Bubba and the Big Bad Blues (US)
tiltle: Drifting
music: Blues
release date: march 04, 2022
label: Fullerton Gold Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Bubba & The Big Band Blues

© Rootsville 2022


Deze "Bubba & The Big Bad Blues" zijn van origine een bluesrock band uit Southern California. Naast Christopher "Bubba" Clerc op gitaar en vocals bestaat deze band ook nog uit drie andere zwaargewichten uit onze blues 'n roots legacy. Zo is er Sammy Avila die we lang kunnen verwelkomen hebben op onze podia als keyboard speler bij Walter Trout. Hij speelde ook bij John Mayall, Crhis Caine, Eric Gales e.v.a. Jason "JR" Lozano tourde lange tijd met namen als Phil Alvin, Kim Wilson, James Harman en Smokin' Joe Kubek om er maar een paar te noemen. BassistDoug "Mug" Swanson deed zo zijn werk bij Keb'Mo, Paul Oscher, Anson Funderburgh "Bubba" groeide op in Fullertonm de hometown van Fender. Hij speelde in het verleden meestal aan de zijde van soul preforers als Wilson Pickett of Big Jay McNeely.

Voor deze "Drifting" werd er nog voor heel wat andere namen beroep gedaan zoals Tony Braunagel en Nick en Sophia D'Virgilio en brengt ons in hoofdzaak stuwende bluesrock maar ook rock 'n roll zoals "I Own The Road". Tussen al het muzikaal geweld komt deze "Bubba & The Big Bad Blues" on ook aangenaam te verrassen op een soulvolle balad als "Keep On Moving On"

Een swingend ‘I Want To Make Love To You Baby’ opent de set met opzwepende blazers, crooning vocals en hete Hammond B3-prikken die de toon zetten voor een bluesfeest. De gruizige rocker, 'Helping Hand', is doorspekt met Jimi Hendrix in zijn psychedelische orgel- en gitaaraanval. Titeltrack 'Drifting', is een dramatisch productienummer dat Bubba's diepte als singer-songwriter en klassieke R&B benadrukt. 'Do What's Right', is doorspekt met SRV rifjes van Texas Blues in een tijdig pleidooi voor gezond verstand.

Bubba brengt ook een Texas shuffle met 'She's Your Problem Now' en pronkt met zijn aanzienlijke gitaarvaardigheden op het Paul Weller-nummer 'Amongst Butterflies', terwijl de ritmesectie onder leiding van D' Virgilio het jazzy popdeuntje meeneemt op een spannende rit in een jamband van kronkels en bochten.

tracks:

01 I Want To Make Love To You Baby
02 Helping Hand
03 Drifting
04 Do What’s Right
05 She’s Your Problem Now
06 Amongst Butterflies
07 Keep Moving On
08 I Own The Road
09 Lose These Blues
10 I’ve Been Down
11 If You Need Me
12 My Love