© Rootsville.eu

Dave Desmelik (US)
tiltle: Clues of my Existence
music: singer-songwriter
release date: december 31, 2021
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Dave Desmelik

© Rootsville 2022


Dave Desmelik is een singer-songwriter en instrumentalist wiens muzikale focus ligt op originele composities. Wat luisteraars aantrekt naar de melodieën van Desmelik, oud en nieuw, is het element van authenticiteit dat erin is verwerkt. Zijn nummers zijn niet gehuld in valse glimlachen, ze zijn eerder grimmig en open en hebben de neiging zich te vestigen op de pols van het dagelijks leven. Een niet-gesloten en evoluerend dagboek van gedachten op muziek en melodieën in proza en instrumentale uitvoering. Desmelik is geboren en getogen net buiten Atlanta, Georgia, maar heeft gereisd en gewoond in een groot aantal landschappen.

Deze "Clues of my Existence" is de opvolger van "The Calender Album". Demelik, geboren in het Amerikaanse Zuiden, is een geboren verhalenverteller met een oor voor de hartslag van de alledaagse wereld en zijn gebrekkige mensen. "Clues Of My Existence" is zijn 16e onafhankelijke release van al het originele materiaal. "Clues Of My Existence" weerspiegelt Desmelik's kenmerkende samensmelting van Americana, folk en alt-country; de teksten en instrumentatie laten zijn indrukwekkende bereik zien. Denk aan de hint van rockgitaar in 'Ivar the Boneless', Desmelik's knipoog naar een personage uit 'Vikings', een veelgeprezen televisieserie die deels is gemaakt op basis van de middeleeuwse Noorse legende.

Combineer het met een pijnlijk pleidooi en het kampvuurgeluid van pedal steel gitaar in "Rain Love" Het is een nummer dat zo bitter mooi is dat het thuishoort op de soundtrack van een moderne western, spelend als een vuur knettert onder de droesem van een koude zonsondergang, ruw uitgehouwen mannen die eenzaam zijn geworden. Hoewel intens persoonlijk, doet Desmeliks muziek wat alleen echte kunst kan: het verbindt ons - ongeacht het onderwerp of thema - met onze gedeelde menselijke ervaring.

Luisterend voelen we in onze botten dat deze man ons kent, dat hij een stem geeft aan de gevoelens die we vaak onuitsprekelijk vinden. Desmelik componeert en speelt de poëzie van zijn hart: soms met het wijd open geraas van een epos, dan weer met de rauwheid van een kunstenaar die met het duister heeft geleefd en dapper genoeg is om erover te vertellen. Altijd is Desmelik onverschrokken authentiek en diepzinnig, zijn assortiment gelaagd en lang. Net als de troubadours van weleer zingt hij met een zeldzame vrijheid, in staat om het brutale en het mooie in zijn muziek naast elkaar te plaatsen, een verhalenverteller pur sang.

tracks:

01 What If?
02 Ivar The Boneless
03 Sun Dog
04 Sabotage
05 Rain Love
06 Vision Speaks
07 The Farce
08 Revealed
09 Poetry Solution