© Rootsville.eu

Delbert McClonton (US)
tiltle: Outdated Emotion
music: American blues 'n roots
release date: may 13, 2022
label: Hot Shot Records - Thirthy Tigers
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Delbert McClinton

© Rootsville 2022


Delbert McClinton, altijd een van mijn favoriete entertainers geweest...en ik draag geen BH ;-). Met deze "Outdated Emotions" was het de wens van deze toch al 81-jarige Texaan om een album te maken met nummers die hem door de tijd heen altijd hebben beinvloed.

Rolling Stone noemt Delbert McClinton de 'Godfather of Americana Music'. In een carrière die meer dan zes decennia omvat, hebben zijn honkytonk-bluesgeluid en kenmerkende soepele stem een soundtrack voor de Amerikaanse muziekgeschiedenis opgeleverd. Hij is een viervoudig Grammy-winnaar (Traditional Blues Album in 2020 voor Tall, Dark, and Handsome; Contemporary Blues Album in 2006 voor Cost of Living en 2002 voor Nothing Personal; en Rock Performance by a Duo or Group with Vocal in 1992 voor "Good Man, Good Woman"), en ontving in 2019 de Americana Lifetime Achievement Award.

Door op te groeien in Lubbock en Fort Worth, Texas, kreeg Delbert McClinton een vroege waardering voor het beste van de 20e-eeuwse Amerikaanse muziek, met de liedjes van het naoorlogse Amerika, honkytonk country en zuidelijke blues. Delbert herinnert zich waar hij was toen hij zijn eerste Hank Williams-nummer hoorde. En hij wist dat hij muziek wilde maken toen hij Jimmy Reed voor het eerst hoorde.

op het album maken we kennis met 16 lekker swingende nummer zoals we Delbert al kennen sinds de 70-ties era. Openen doet hij met Lloyd Price zijn "Stagger Lee" waarna Hank Williams aan de beurt is met de two step "Settin' the Woods on Fire". De bluesliefhebbers hoeven niet te treuren want zo is er ook "One Scotch, One Bourbon, One Beer" van JLH. Van Little Richard's "Long Tall Sally over zijn eigenste "Two Step Too" het stompende "Ain't That Lovin' You" van Jimmy Reed tot het ons allen bekende "Jambalaya" van Hank Williams het lijkt wel een party album te zijn geworden.

Zelfs het jazzy "Connecticut Blues" is lekker om luisteren en zo ook Hank Williams Western swing dingetje "Move It on Over". Afsluitend met het ultra korte "Call Me a Cab" is dan ook wat ik ga doen, dronken van deze Delbert McClinton...

tracks:

 1. Stagger Lee (2:35)
 2. Settin' the Woods on Fire (2:40)
 3. The Sun Is Shining (2:36)
 4. One Scotch, One Bourbon, One Beer (3:12)
 5. Long Tall Sally (2:30)
 6. Two Step Too (3:06)
 7. I Want a Little Girl (3:02)
 8. Ain't That Lovin' You (2:19)
 9. Jambalaya (2:50)
 10. Connecticut Blues (2:26)
 11. I Ain't Got You (2:31)
 12. Move It on Over (2:42)
 13. Hard Hearted Hannah (3:01)
 14. Sweet Talkin' Man (2:40)
 15. Money Honey (2:57)
 16. Call Me a Cab (0:36)