© Rootsville.eu

DO'A (US)
tiltle: Higher Grounds
music: Jazz
release date: july 15, 2022
label: Outside in Music
promotion: Lydia Liebman Promotions

© Rootsville 2022


DO'A is een zangeres, pianiste, gitarist, componist en wiskundige die geprezen wordt om haar emotionele integriteit en diepte van muzikale expressie, zowel origineel als gearrangeerd. Een eerbetoon aan de onderling verbonden aard van de menselijke geest, de plaat is gebaseerd op de Albanese opvoeding van DO'A en combineert elementen van Albanese volksmuziek met jazz, samba en Latijns-Amerikaanse ritmische tradities om een holistische uitdrukking te creëren van de identiteit en passies van de artiest.

De titel van het album staat voor de rol die muziek speelt bij het verbinden van mensen en het faciliteren van een gedeeld begrip en emotionele waardering. Muzikaal leunen hoger gelegen gronden aan bij de intersectionaliteit van DO'A's etnische en geografische erfgoed als een Duits/Italiaans/Iraanse die opgroeit in Albanië, met een duidelijke en uniek smaakvolle mengelmoes van stijlen met expressie op de voorgrond. DO'A's muzikale identiteit wordt niet alleen bepaald door haar ervaringen, maar ook door haar passies en geneugten, en dus voegt Higher Grounds nog meer smaak toe aan de smeltkroes, met composities uit Argentinië, Brazilië, Albanië en Amerika in combinatie met DO' A's originele werken.

Met Higher Grounds presenteert DO'A het publiek niet alleen een album, maar een emotionele ervaring. hoger gelegen terrein raakt ondubbelzinnig zijn doel en overstijgt grenzen, genres en grenzen als een vlaggenschipmodel voor het publiek om te leren verbinden en opnieuw contact met elkaar te maken. DO’A heeft een manier gevonden om niet alleen een definitieve muzikale identiteit te boetseren, maar om die identiteit te delen op een manier die luisteraars hongerig en nieuwsgierig maakt om meer te weten.

tracks:

1. Flor De Lis (5:13)
2. Alfonsina (4:51)
3. Lampara (3:25)
4. I Fall In Love Too Easily (4:25)
5. Unidad (1:34)
6. Pranvera (4:01)
7. Krijim (2:41)