© Rootsville.eu

Henrik Af Ugglas (SE)
tiltle: Another Language EP)
music: Alt. Folk/Indie
release date: march 18, 2022
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Hendrik Af Ugglas

© Rootsville 2022


Henrik af Ugglas, die met iedereen heeft gespeeld, van Maryland Cookies tot Thåström, evenals Weeping Willows en zijn broer Peder af Ugglas, en vele anderen, zullen dit voorjaar zijn eigen debuutalbum "Another Language" uitbrengen. Henrik heeft samengewerkt met producers als Mikael Herrström, Tony Thorén en Cameron Mcvey. Cameron bood aan om Henrik goed Engels te leren, en ze hadden een vergadering, of eigenlijk meer een verhoor, in Restaurant Pelikan in het zuiden van Stockholm. Na een tijdje werd Cameron extreem overstuur, betaalde SEK 500 fooi voor zijn bier en ging gewoon weg.

Maar 14 jaar nadat de legendarische muziekschrijver Lennart Persson schreef dat het debuutalbum van Henrik af Ugglas het album is waar hij dit jaar het meest naar uitkijk, is het de hoogste tijd om aan de rest van de wereld te laten zien waar hij zo enthousiast over was. Voor deze "Another Language" schreef Henrik Af Ugglas zeven nieuwe nummers. Het album start poppy met "War", vervolgens krijgen we het akoestisch ingetogen nummer "Alone" net als het intimistisch gebrachte "When I Go".

Met de nummers als "Water" en het afsluitende "I'm In Love With You" maakt er een ongeloflijk gevoel van onthaasting zich van je meester. Aan het album werkte ook nog meer Christer Jansson op drums en percussie en Peder Af Ugglas op ritme gitaar. Het artistiek cover design is van de hand van Mikael Persson.

tracks:

01 War
02 Alone
03 When I Go
04 Water
05 Each Other
06 Screaming Louder
07 I'm In Love With You