© Rootsville.eu

James Combs (US)
tiltle: Falling Under Spells
music: Singer-songwriter
release date: may 27, 2022
label: High Pine Steeple Recordings
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: James Combs

© Rootsville 2022


Na een jaar van solo-singles, een Great Willow-single, een microdocumentaire en een veelgeprezen samenwerking met Americana-legendes I See Hawks In LA, GW's JAMES COMBS bestrijkt een breed scala aan stilistisch gebied op "Falling Under Spells". James' liedjes zijn een heldere momentopname van vreemde tijden met een microdosis hippie-optimisme aan de westkust. Het is misschien raar, maar we hebben elkaar nog. En we kunnen nog steeds rocken. Vreugde is toegestaan.

In bijna 35 jaar carrière (sinds zijn power-pop alt-rock band Arson Garden, Indiana) en niet minder dan vijf solo-albums, heeft James Combs nooit opgehouden zijn tracks te coveren, op de manier van een Elvis Costello van over de Atlantische Oceaan . Geproduceerd in volledige opsluiting, bevat de nieuwe levering niet minder dan tien bijdragers, met in de voorhoede de trouwe John Would en de groovy drummer Matt Hergert.

Onder krachtige ascendant Byrds en Beatles '66, krijgt dit album zijn stempel zonder complex met name over zijn "True Believer", "Circle Days" en "Nowhere Fast". “Ruleless Games, “Until This Old Wave Rolls By”, “Cut And Run” en het onstuimige “Joy Is Allowed” zouden Lennons “Walls & Bridges” niet hebben verpest, terwijl “Strange Signs” zich ontwikkelt tussen wijlen George Harrison van “ Cloud Nine".

Om met trots geplaatst te worden tussen Peter Case, Ron Sexsmith en Matthew Sweet en dus zo ver mogelijk weg van deze ellendige plagiaat. Power folk is here to stay...

tracks:

1. Ruleless Games (3:24)
2. Strange Signs (3:14)
3. Remember How We Used to Dance (2:47)
4. Until This Wave Rolls By (3:45)
5. True Believer (4:04)
6. Circle Days (3:41)
7. Joy Is Allowed (4:07)
8. Cut and Run (3.48)
9. Spells (3:08)
10. Everybody Inside (2:47)
11. Nowhere Fast (4:03)