© Rootsville.eu

Jim Patton & Sherry Brokus (US)
tiltle: Going The Distance
music: Americana - Folk Rock
release date: june 01, 2022
label: Berkalin Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Jim Patton - Sherry Brokus

© Rootsville 2022


Al geruime tijd waren Jim Patton en zijn echtgenote Sherry Brokus onderweg tot ze in 1994 in Austin kwamen te stranden. In samenwerking met producer Ron Flynt  kwam deze 'Going The Distance' tot stand. Samen met enkele locals onder de muzikanten is ook Ron te horen op het album.

Patton voegde zich bij zijn oude producer Ron Flynt in Jumping Dog Studio om twintig nummers op te nemen die ze later beperkten tot de elf (plus een coda) op het album. Pattons nieuwe nummers gaan weliswaar niet rechtstreeks in op de pandemie, maar onderzoeken relevante thema's als eenzaamheid en uit de hand gelopen dromen, mislukte plannen en hoe moeilijk het voor twee mensen is om met elkaar overweg te kunnen, zelfs als ze van elkaar houden en elkaars belang bij hebben.

"Going the Distance" gebruikt dezelfde kernband als hun vorige albums: Rich Brotherton (Robert Earl Keen), Warren Hood (the Waybacks), John Bush (the New Bohemians) en producer Flynt (20/20), en voegt Bill toe. Kirchen's Telecaster (Nick Lowe) en BettySoo's vrolijke harmonieën (James McMurtry) aan de mix. Patton ontmoette Brokus in een bar in Arnold, MD, toen ze hem tijdens een pauze benaderde en vroeg of ze een lied met zijn band mocht zingen. Ondanks strikte regels tegen vreemden die binnen zitten, vroeg Patton haar om Neil Young's "Cowgirl in the Sand" met hen te zingen.

Sindsdien hebben zij en Patton samen gezongen. Ze luisterden veel naar Richard & Linda Thompson, de Byrds, de Airplane, de Everly Brothers en Emmy Lou Harris die samen met Bob Dylan zongen toen ze begonnen, maar vanaf het begin ontwikkelden ze hun eigen stijl. Patton citeert 20ste eeuwse Amerikaanse fictie de verschillende levens van de vrienden waarmee hij opgroeide. Muzikaal zegt Patton dat hij akoestische gitaar leerde spelen door Dylan-nummers te spelen, en elektrisch in een band die Rolling Stones-nummers speelde.


tracks:

 1. Going The Distance
 2. That's What I Do
 3. Struggling
 4. Words I Can Unsay
 5. Janey It's Alright
 6. Golden Boy
 7. Brand New Love
 8. Facing The Lions
 9. Gino
 10. Austin Night
 11. I'm Still A Dreaming Man