© Rootsville.eu

John Minnock (US)
tiltle: Simplicity
music: Jazz
release date: may 20, 2022
label: Dot Time Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
John Minnock

© Rootsville 2022


Zanger en meester-songvertolker John Minnock brengt Simplicity uit op Dot Time Records en herneemt zijn artistieke samenwerking met saxofonist-componist en NEA Jazz Master Dave Liebman. Na Minnocks veelgeprezen 2020-release Herring Cove, signaleert Simplicity een evolutie van zijn kunstenaarschap.

Repertoireselecties omvatten originele composities en genuanceerde behandeling van bekende nummers, elk met harmonische verfijning, hartverscheurende subtiliteit en eerbetoon aan zijn geliefde LGBTQ-gemeenschap. Simplicity is vanaf 20 mei 2022 beschikbaar op alle platforms en als compact disc. "Deze plaat gaat over de muziek", zegt de recente Hot House/Jazzmobile Best Male Vocalist Award-winnaar.

Als je eenmaal echt vertrouwd bent met jazz, biedt het een zekere mate van vrijheid. Je kunt gaan waar je maar wilt. De downs kunnen lager gaan, de ups kunnen hoger gaan. Je moet je dus echt op je gemak voelen, maar dan bij het verhaal blijven.” Om zijn openhartige interpretatie over acht nummers te helpen vertalen, stelt de volmaakte verteller een intergenerationele band van improvisatoren samen: Mathis Picard en Sean Mason op piano (respectievelijk nummers 1, 2, 4, 5, 6, 7 en 3, 8), Mark Lewandowski en Carlos Mena op bas (respectievelijk nummers 2-8 en), Pablo Eluchans op drums en Liebman op saxofoon, als uitvoerend producent van het project.

tracks:

1. Simplicity (4:08)
2. He Was Brazilian (5:40)
3. Angel Eyes (7:03)
4. Cape’s End (4:28)
5. Bordeaux (3:43)
6. Maiden Voyage (5:49)
7. Everything Reminds Me of You (4:14)
8. You Don’t Know What Love Is (7:50)