© Rootsville.eu

John Primer (US)
tiltle: Hard Times
music: Blues
release date: september 16, 2022
label: Blues House Productions
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: John Primer


© Rootsville 2022


Met deze 'Hard Times' doet veteraan John Primer ongetwijfeld mee aan de titel van 'Hardest working bluesman in the world'. Op de cover staat alleen de naam vermeld van deze 77-jarige bluesman, maar geen nood zijn 'Real Deal Blues Band' doen wel degelijk ùee met aan de mondharmonica Steve Bell en de ritme sectie die bestaat uit drummer Lenny Media en bassist David Forte. Hiernaast werken ook nog Rick Kreher, Johnny Iguana net als John's 17-jarige dochter Aliya Primer mee aan deze 'Hard Times' dat werd opgenomen on de RaxTrax studio in Chicago met als producer Rick Barnes.

John Primer werd geboren in Camden, Mississippi en is een Amerikaanse Chicago blues en elektrische blues zanger en gitarist die achter Junior Wells speelde in de huisband van Theresa's Lounge en als lid van de bands van Willie Dixon, Muddy Waters en Magic Slim voordat ze een bekroonde carrière als frontman lanceerden en het traditionele Windy City-geluid naar de 21e eeuw brachten.

'Hard Times' bevat 13 nummers waarvan er 12 originals zijn. Enkel bij 'Tough Times' gaan de cresits naar dochterlief. Met nummers als de titeltrack 'Hard Times' en 'I Won't Sweat' krijgen we de typische Chicago blues te horen waarvan we John Primer al die jaren wel kennen. Op het nummer 'Chicago' krijg je meteen zijn liefde voor deze stad over je heen, of zoals hij zegt zijn favoriete bluestown.

Het nummer 'Tough Times' van dochter Aliya is een bluesballad van mooi kaliber, eentje dat zelfs neigt naar een oerechte tearjerker en meteen ook mijn favoriete nummer van dit album. Verder is en blijft het shuffle time zoals op 'All Alone' en 'You Mean So Mucht To Me'. Ballads zijn er met 'Try To Make You Mine' en 'Hot Meal'. Besluit is dat deze John Primer gewoon onverslijtbaar blijft en dus nog jaren voor de boeg heeft met blues songs uit het leven gegrepen.

tracks:

01 You Got Want I Want
02 Don't Wait Too Long
03 Hard Times
04 Blues Blues Blues
05 I Won't Sweat It
06 Chicago
07 Tough Times
08 All Alone
09 My Sugar Mama
10 You Mean So Mucht To Me
11 Trying To make You Mine
12 Hot Meal
13 Whiskey