© Rootsville.eu

Josh Hyde (US)
tiltle: Paris Blues
music: Blues
release date: march 11, 2022
label: independent
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Josh Hyde

© Rootsville 2022


Josh Hyde, geboren in Baton Rouge, was amper zeven jaar oud toen zijn familie een tijdje naar New Orleans verhuisde. Tegen die tijd had hij ook al zijn eerste nummer geschreven. Op 11-jarige leeftijd schreef Hyde 'Mississippi Bridge', een diep persoonlijk hoogtepunt over het elke twee weken met de bus gaan om zijn vader te bezoeken. Als tiener werd hij omringd door "The Blues" in de Baton Rouge-muziekscene. Toen hij bij Tabby's Blues Box speelde, ontmoette hij The Neal Brothers, Tabby Thomas en Silas Hogan.

Nu is er het 9 nummers tellende album "Parish Blues" waarmee hij ons terug mee neemt naar de relaxe blues uit de Mississippi Delta en Baton Rouge. Openen doet Josh Hyde aangedreven door organ grooves van Jimmy Wallace op "Where To Start". Geen al te ophitsende rifjes maar blues die je enkel moet luisteren om zo te kunnen onthaasten in deze drukke wereld.

De gitaar rifjes doen me denken aan deze van Tab Benoit of een Mike Zito zoals op het slowbluesje " I Can’t Leave the Night". Ook in Josh's stemkleur is geen drukte waar te nemen. Alle nummers brengt hij in zijn eigen gevoel en z zijn ook alle 9 tracks op het album originals. Op "Holding on to Dreams" neemt Josh Hyde on mee naar de NOLA blues van weleer, zoals op het met funk geïntrigeerde "Stuck in a Rut". Bijna psychedelisch te noemen met nummers zoals "So Long" die ergens huizen tussen de blues uit de Big Easy en rustbrengende American roots muziek. Nog een shuffle met "All Alone Again" alvorens af te sluiten met de definitie van het ganse album..."So Sweat".

tracks:

01. Where to Start (03:32)
02. Since You Left (03:14)
03. I Can’t Leave the Night (04:05)
04. Might Be a Tear (03:14)
05. Holding on to Dreams (03:23)
06. Stuck in a Rut (03:16)
07. So Long (03:37)
08. All Alone Again (02:59)
09. So Sweet (02:46)

musicians:

Josh Hyde – guitar, vocals
Jamey Bell – drums
Shawn Stroope – bass
Jimmy Wallace – keyboards
Derrek Phillips – percussion
Rockin Jake – harmonica