© Rootsville.eu

Kevin Buckley (US)
tiltle: Seeker
music: Folk, Bluegrass
release date: april 8, 2022
label: Avonmore Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Kevin Buckley

© Rootsville 2022


Multi-instrumentalist, producer en singer-songwriter "Kevin Buckley" luidt het nieuwe jaar in met de honingzoete melodie van zijn briljante viool op zijn debuut soloalbum, Big Spring, dat op 22 februari uitkomt. Na het uitbrengen van 4 originele albums onder de naam "Grace Basement" sinds het midden van de jaren 2000, markeert Big Spring Buckley's eerste release met de viool, evenals originele arrangementen van traditionele volksmelodieën en meer.

Terwijl Buckley voornamelijk wordt beïnvloed door zijn Ierse traditionele achtergrond, neemt de multi-instrumentalist ook aspecten van Old Time, Bluegrass, Swing en Tejano-muziek in zijn werk. De artiest levert moeiteloos meesterlijke uitvoeringen over elke muziekstijl die hij benaderde, wat een unieke, gepolijste verzameling van 12 meeslepende nummers opleverde het vastleggen van een tijdloze momentopname van traditionele muziekstijlen. Voorbij het rauwe talent gedemonstreerd op elk van Buckley's optredens gedurende het hele album, werd Big Spring op indrukwekkende wijze opgenomen vanuit de opstelling van Buckley thuis. Het album vestigde zich in de definitieve versie in samenwerking met mengingenieur Dave Sinko Dave Sinko Dave Sinko (The Punch Brothers, Bela Fleck), die leende zijn doorgewinterde oor om het beste uit de akoestisch gedreven mixen van deze plaat naar boven te halen.

Buckley's glinsterende viool leidt luisteraars door levendige soundscapes op tracks als 'Sweeney's Wheel', 'Hardiman the Fiddler' en en een Frans deuntje op 'Marcelle et Marcel', tactvol de verschillende genres rijgen in een sonisch meesterwerk dat vangt adembenemende kunst vanuit verschillende perspectieven. Naast de viool van Buckley in de schijnwerpers maakt de kunstenaar de ruimte voor de charme van zijn boterachtige zang om te schitteren op nummers als 'Never Tire of the Road' en 'Miss Bailey', waar luisteraars vinden hem meer dan thuis in zijn folkloristische achtergrond. Buckley boeit vooral luisteraars met zijn optreden op 'The Blackest Crow', waar de stem van de crooner decadent verweven met de veerkrachtige twang van zijn akoestische gitaar. Luisteraars kunnen elementen van artiesten als Martin verwachten Hayes, Chris Thile en Tim O'Brien gedurende de hele plaat.

tracks:

1. Sweeney’s Wheel (3:24)
2. Ryder’s Block (3:24)
3. The Blackest Crow (4:14)
4. Hardiman the Fiddler (1:42)
5. Marcelle et Marcel (3:07)
6. Never Tire of the Road (4:05)
7. The Queen and the Cook (3:49)
8. La Rubia (2.43)
9. City of Savannah (2:10)
10. The Belles of St. Louis (1:55)
11. Miss Bailey (4:11)
12. Ships are Sailing (3:46)