© Rootsville.eu

Kirk Fletcher (US)
tiltle: Heartache By The Pound
music: Blues
release date: 2022
label: Ogierea records
info artist: Kirk Fletcher

© Rootsville 2022


We kennen Kirk Fletcher allemaal als een zeer aimable persoon. Iemand die zichzelf altijd wel wil VS. Hij was de jongste zoon van een baptistenpredikant, en kreeg genoeg zelfvertrouwen door zijn oudere broer of zus Walter te zien optreden in de kerk van hun vader. Fletcher maakte op de middelbare school deel uit van een jazzband en speelde later met zijn vrienden op roadtrips in Zuid-Californië. In Los Angeles ontmoette hij de gitaartechnicus van Robben Ford, Jeff Rivera, in een kleine muziekwinkel en was onder de indruk van Ford's expertise op het gebied van gitaar. Later bracht hij tijd door met Al Blake, die de leadzanger en mondharmonicaspeler was van de Hollywood Fats Band, en hielp contacten te leggen met andere West Coast bluesmuzikanten zoals Junior Watson en Lynwood Slim.

Sinds zijn passage bij Kim Wilson en The Fabulous Thunderbirds tussen 2005 en 2008 kwam hij eindelijk zelf in de spotlights te staan en bracht hij in 2010 het allleszeggende album "My Turn" uit.  Kirk speelde al bij een lange lijst van bluesgrootheden als er zijn Pinetop Perkins, Janiva Magness, Charlie Musselwhite, James Cotton, Elvin Bishop, Ronnie Earl en Robben Ford al zullen de meeste zijn optredens met The Fabulous Thunderbirds wel herinneren. Het was door toedoen van Al Blake dat Kirk  mannen als Kim Wilson leerde kennen alvorens nog te spelen bij Junior Watson.

Als gitarist heeft Kirk al een hele hoop awards binnen kunnen rijven waaronder 2 nominaties als beste instrumentale artiest voor Blues Music Award. We zien deze vriendelijke gitarist uit de vroegere stal van Delta Groove graag komen. Zo was hij ook lid van de Mannish Boys met destijds ook Finis Tasby. Nu is er zijn nieuwste album 'Heartache By The Pound' met daarop 10 nummers opgenomen in de legendarische Fame Studio in Muscle Alabama.

"Heartache By The Pound" markeert Fletchers meest persoonlijke en krachtige werk tot nu toe, benadrukt door robuuste zang, pittige songcraft en natuurlijk het vurige gitaarwerk dat hem internationale bekendheid heeft opgeleverd als een van de meest vooraanstaande bluesmannen van het huidige tijdperk. Fletcher, die vijf keer genomineerd was voor een Blues Music Award, bracht een groot deel van de pandemie door in Zwitserland en schreef nieuwe nummers op afstand in samenwerking met zijn oude vriend, de legendarische bassist Richard Cousins (The Robert Cray Band, Van Morrison).

Toen de lockdown eindigde, ging hij naar de heilige grond van FAME Studios voor drie dagen sessies, samen met een echte all-star begeleidingsband bestaande uit toetsenist Reese Wynans (Stevie Ray Vaughan & Double Trouble, Buddy Guy, John Mayall), drummer Terrence F. Clark (Robert Cray, Joss Stone), bassisten Travis Carlton (Sara Barellies, Larry Carlton) en Randy Bermudes (The Fabulous Thunderbirds, Charlie Musselwhite), achtergrondzanger Jade MacRae (Joe Bonamassa, Jimmy Barnes), trompettist Mark Pender (Bruce Springsteen, Southside Johnny and the Asbury Jukes, Little Steven and the Disciples of Soul), en saxofonist Joe Sublett (Taj Mahal and the Phantom Blues Band, Bonnie Raitt, Little Feat).

tracks:

1. Shine A Light On Love
2. Afraid To Die, Too Scared To Live
3. Heartache By The Pound
4. I’ve Made Nights By Myself
5. The Night’s Calling For You
6. Wrapped Up, Tangled Up in the Blues
7. Wrong Kinda Love
8. I Can’t Find No Love
9. Wild Cat Tamer
10. Hope For Us