© Rootsville.eu

Lauren Anderson (US)
tiltle: Burn It All Down
music: Blues
release date: september 09, 2022
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Lauren Anderson

© Rootsville 2021


Deze soulvolle rocker, oorspronkelijk uit Chicago, heeft al haar hele leven een passie voor zingen. Opgegroeid in een huishouden dat rijk was aan muziek, waren haar invloeden zeer gevarieerd van artiesten als Susan Tedeschi, Bonnie Raitt, The Pointer Sisters, Eva Cassidy, Etta James, Joss Stone, Jason Mraz, Black Eyed Peas, Christina Aguilera en veel meer.

Ondanks deze moderne muzikale invloeden was Lauren het grootste deel van haar vroege leven klassiek geschoold. Ze begon op 8-jarige leeftijd met klassieke pianolessen, was actief lid van verschillende koren en begon met klassieke zanglessen toen ze naar de middelbare school ging. Ze nam uiteindelijk haar liefde voor zingen mee naar de Quad Cities en behaalde een bachelor in muziek met de nadruk op zang aan het Augustana College. Aanvankelijk was ze van plan operazangeres te worden, maar al snel realiseerde ze zich dat rock- en soulmuziek meer haar stijl was.

Lauren bracht in augustus 2015 haar eerste volledige cd uit, getiteld "Truly Me". En twee singles, opgenomen in de legendarische Ocean Way Nashville Studios, in 2016. muzikant en verhuisde in februari 2017 naar Nashville. Sinds ze naar Nashville is verhuisd, is Lauren blijven touren ter ondersteuning van haar meest recente EP's, "The Game" en "Won't Stay Down", beschikbaar op alle platforms. Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven, kunt u zich aanmelden voor haar maandelijkse nieuwsbrieven.

Vorig jaar bracht ze nog 'Love On The Rocks' uit en nu is er een wervelende nieuwe plaat met als titel 'Burn It All Down'. Een rockend album met daarop 12 originals dat werd opgenomen in de Taylor Lonardo Studio. Enkel voor 'Hit The Spot' kreeg Lauren hulp van John Salaway en Adam McDonough.

Met de eerste drie nummers komt Lauren Anderson stevig uit de hoek met op "Zombie Blues' hulp van Albert Castiglia'. Op 'Lose My Head' komt Lauren een dosis gospel in haar nummer te steken. Openen doet ze met de titeltrack en volgens de muzikante zelf is dit een fictieve prequel van Chris Stapelton's 'Midnight Train To Memphis'.

Op de ballad 'I Know' is blijkbaar het moment gekomen van een cool down, maar desalniettemin een mooi nummer. Dat het niet altijd stevig hoeft te zijn bewijst ze met 'Never Too Late', waarin ze een lichte toets van reggea toe komt te voegen. Prachtig is ook de ballad 'Rain Down On Me' waarna ze afsluit met haar singature, 'Like A Woman'. 'Burn It All Down' op en top Laura Anderson.

tracks:

01. Burn It All Down
02. Soul Is Mine
03. Zombie Blues
04. Lose My Head
05. Tell Me Baby
06. I Know
07. Never Too Late
08. Hit the Spot
09. Still Here
10. Fool
11. Rain Down on Me
12. Like a Woman