© Rootsville.eu

Lazy Afternoon (SE)
tiltle: Just As Poor As Before
music: Americana - Folk
release date: may 06, 2022
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Lazy Afternoon

© Rootsville 2022

 

"Lazy Afternoon" is een Zweedse Country-Americana met een snuifje Tex-Mex en werd opgericht door Bo Ahlbertz. In 2016 brachten ze het album "Whatever!" uit. De band kende enkele personeelswisselingen en zo kwam Cristina Säfsten de groep te vervoegen. Een kennismaking met deze Lazy Afternoon zal iedere muziekliefhebber wel kunnen bekoren. De naam van, de groep relateert ook naar de onbevangen manier van het brengen van hun aangename Folk-Country muziek. De accordeon van Jörgen Ahlqvist hoort zowel thuis in Folk, Country als het hele Americana spectrum maar de klankkleur van Cristina Säfsten leent zich helemaal tot Folk.

Met 13 nummers op deze "Just As Poor As Before" krijgen we de vertrouwde opwekkende deuntjes voorgeschoteld. Zo vindt je in de titeltrack "Just As Poor As Before" het hele spectrum terug van folk, vrolijke americana met zelfs een vleugje tex-mex. Op opener starten ze al vrolijk met "Who Am I To Say" alsof ze zo vanuit de Appalachen zijn overgekomen. Kenmerkend op zowat het ganse album is de accordeon van Jörgen Ahlqvist en de engelenstem van Cristina Säfsten.

Een footstompin' song is zeker en vast "Annelie" daar waar "Choose To Believe" zich richt tot de Tex-Mex liefhebbers onder ons, net als het weemoedig klinkend deuntje op " I'll Be Going Home" al maakt Christina's klankkleur er zo maar folk van. Zeer up-tempo is dan weer "Trapped" waarna met het tot Klezmer richtende "Wild" dit vrolijke album wordt afgesloten.


tracks:

01 Who Am I To Say (4:03)
02 Annelie (3:42)
03 Over The Mountains (3:36)
04 Just As Poor As Before (4:00)
05 Choose To Believe (3:56)
06 I'll Be Going Home (3:45)
07 Summer Wind (3:40)
08 The Dream Of My Life (2:41)
09 Why Don't You Stay For Tonight (2:57)
10 A Song For You (4:37)
11 My Harbour Home (3:09)
12 Trapped (2:58)
13 Wild (3:15)

musicians:

Bo Ahlbertz – vocals (lead) and Irish bouzouki
Cristina Säfsten – vocals (lead) and accoustic guitar
Elvira Hall – washboard, fiddle, congas and song
Jörgen Ahlqvist – accordion and melodeons
Magnus Gillander and Pontus Kristiansson – drums
Pontus Nordborg – electric guitar, dobro and harmonies
Stefan Magnusson – Bass and harmonies