© Rootsville.eu

Markey Blue Ric Latina Project (US)
tiltle: Jumpin' The Broom
music: Memphis Blues
release date: april 22, 2022
label: Soul 'O' Sound Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Markey Blue Ric Latina Project


© Rootsville 2022


Het uit Nashville gebaseerde bluesduo Markey Blue Ric Latina Project zal in april 2022 hun nieuwe album uitbrengen. Getiteld Jumpin' the Broom, het is een verzameling origineel materiaal waarmee zangeres Markey Blue en gitarist Rick Latina duidelijk maken dat ze diep geïnspireerd zijn door de Memphis-geluid.

Markey Blue Ric Latina Project zijn meerdere Blues Award genomineerden en songwriters voor film en televisie en een energieke Blues American Roots n Soul Band. De leden van deze (inter)nationale blues touring act lezen als een “who’s who’s” in de muziekindustrie”. Elk album van de afgelopen tien jaar is genomineerd voor meerdere bluesprijzen, en bijna alle albums bevatten nummers in nationale film-/televisieshows. Hun laatste release kwam binnen op #8 in de Billboard Blues Charts 2018.

Een plek verdienen in de tentoonstelling "Women In Blues" van het National Blues Museum St. Louis. De lijst met artiesten waarmee zowel Ric Latina als Markey Blue hebben getourd, waarvoor ze openden en waarmee ze het podium hebben gedeeld, is lang. Een nummer om in de spotlights te staan is zondermeer 'Right Kind of Woman' en opent het album met de shuffle "Bad For Real". Het is, samen met alle nummers op het album, geschreven door Ric Latina,die soms me doet terugdenken aan een jongere Tina Turner. Zo is "Right Kind of Woman" een perfecte synthese van de gaven van deze twee kunstenaars. Alleen zijn ze virtuozen, maar samen worden ze één.

De veelzijdigheid die op deze "Jumpin' The Broom" en de verscheidenheid aan tracks is indrukwekkend. Of het nu gaat om vocaal bereik, intuïtieve ritmische keuzes of pure moedige muzikaliteit van elk instrument, dit album is een solide prestatie. Zoals gewoonlijk zijn de blues anno 2022 nog steeds in geweldige vorm en dus nu maar hopen dat onze organisatoren niet potdoof blijven.

tracks:

01 Bad For Real
02 Hanging On
03 When It's Blue
04 Little Betty
05 Be With Me
06 Lowdown Voodoo Woman
07 You Got The Blues
08 Right Kind of Woman
09 Crying Loud
10 Where Are You