© Rootsville.eu

Matt Andersen (Can)
tiltle: House To House
music: Blues - Americana
release: maart 04, 2022
label: Sonic Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Matt Andersen

© Rootsville 2022


Deze "House To House" is het nieuwste album van de Canadese singer-songwriter "Matt Andersen". Matt kwam bij mezelf in de picture toen hij in 2008 het album "Something in Between" uitbracht. Toen met volledige band en al betoverend mooi. Sindsdien is hij geëvolueerd naar een singer-songwriter pur sang. Zo kwam Matt neer te strijken op "Duvel Blues" in 2017.

"House To House" is de opvolger van het in 2019 uitgegeven "Halfway Home By Morning". Al meer dan twee decennia on the road met soms meer dan 200 concerten per jaar wist Matt Andersen al 2 "European Blues Awards, een Juno Nominatie en liefst 7 "Maple Blues Awards" op zak. Overal waar een concert van Matt Anderson wordt beleeft zijn kreten van bewondering het logische gevolg. Het door merg en been snijdende gospel gekleurde "Time For The Wicked To Rest" met de beklijvende backing vox is daar een mooi voorbeeld van. Als Matt Andersen dan nog eens afsluit met één van de mooiste songs ever maakt deze "People Get Ready" van Curtis Mayfield mijn dag goed, hoe mooi is dat.

Voornamelijk zijn het intieme luisterliedjes met een plus. Zo is opener "Other Side of Goodbye", misschien wel een antwoord op "Poor Side of Town" van Johnny Rivers uit 1966. De titeltrack "House To House" hoort dan weer thuis in de bovenste lade van het Americana erfgoed. Een nummer dat Matt schreef met de hulp van Chris Robison en Scott Prudence.

Soulvol is zeker en vast "All We Need" en de akoestische nummers als "Peace Of Mind" en "Raise Up Your Glass" klinken in de dag van vandaag misschien wel luider dan je denkt. Deze "House To House" van Matt Andersen grijpt je zo aan dat je niet één ander instrument mist dan Matt's vocale kwaliteiten...en ja een beetje die van de backing vocals, en toen werd het stil, muisstil.

tracks:

01 Other Side of Goodbye
02 Lookin' Back To You
03 Let Me Hold You
04 Time For The Wicked To Rest
05 House To House
06 See This Trough
07 All We Need
08 Peace Of Mind
09 Burning Lights
10 Raise Up Your Glass
11 Coal Mining Blues
12 People Get Ready