© Rootsville.eu

Michael Ward with Dogs and Fishes(US)
tiltle: Highway 61
music: Blues - Bluesrock
release date: 2022
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Michael Ward

© Rootsville 2022


Michael Ward is een zanger, songwriter, multi-instrumentalist, producer en eigenaar van de beroemde Hyde Street Studios, woont en werkt sinds 1967 in de San Francisco Bay Area. Hij heeft in die tijd veel bands geleid die zijn opgebouwd rond zijn unieke zang, compositie en lyrische benadering. De muziek combineert elementen van R & B, Country, Folk en World Beat, benadrukt de kenmerkende verhalende stem van de teksten en wordt ondersteund door het rijke instrumentale samenspel tussen de geweldige line-up van muzikanten, van wie sommigen al bijna twintig bij de band zijn geweest. jaren. Een diepe bekendheid met het materiaal en een vloeiende benadering van de arrangementen bieden rijke mogelijkheden voor improvisatie en samenspel terwijl de nummers getrouw worden gepresenteerd.

Het nieuwste album van de band "Highway 61" is de opvolger van "Blind Spot". De afgelopen jaren heeft de band twee opwindende toevoegingen gedaan die de live ensemble-ervaring dramatisch hebben versterkt. De briljante saxofonist Richard Howell, die op elke plaat speelde die de band heeft gemaakt, heeft zich bij de liveshow gevoegd, waardoor de sonische mogelijkheden en het improvisatiegehalte zijn verbreed. Gitarist Drew Zingg, die velen verbaasde als de man die alle baanbrekende gitaarpartijen live speelde toen Steely Dan hun reünietour maakte, is ook aan boord. De resulterende chemische interactie met de bestaande groep heeft recente shows tot gedenkwaardige gebeurtenissen gemaakt.

Met zijn Dogs and Fishes-band heeft hij een video uitgebracht en opgenomen, en ook een video gemaakt van een bekende Dylan-klassieker - "Highway 61". Dit is behoorlijk moderne, ook meer “agressieve” variant van de bekende originele versie, maar de arrangementen van het lied, de uitvoeringskunsten van complete bandleden, de positieve chaotische presentatie, laat zien dat Michael en zijn collega's opnieuw een positieve adem hebben gegeven aan genoemde klassieker.