© Rootsville.eu

Nadje Noordhuis (Aus)
tiltle: Full Circle
music: Jazz
release date: december 15, 2022
label: Newvelle Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Nadje Noordhuis

© Rootsville 2022


De vierde release in de Newvelle Records Renewal Series, Full Circle, is een betoverend portret van een moment vastgelegd door een all star band m
et alle nieuwe originele stukken. Met de hartverscheurende lyrische toon en unieke visie van Noordhuis, is Full Circle een muzikaal merkteken dat zeker de tand des tijds doorstaat.

The Renewal Collection werd tussen november 2021 en maart 2022 opgenomen en gemixt door Grammy-winnende ingenieur Marc Urselli in de East Side Sound in New York, en gemasterd door Josh Bonati. De vier platen worden geperst op 180 gram vinyl, met behulp van gepatenteerde Groovecoated Stampers van Matt Earley van Gotta Groove Records, en opgeslagen in ongelooflijke gatefolds ontworpen door Studio Mococo, het meermaals bekroonde team dat Newvelle's New Orleans Collection en KIMBROUGH-tributealbum heeft ontworpen.

Mococo's team kreeg de vrije hand om de serie te bouwen als reactie op de muziek die ze hoorden, en ontwierp omslagen met dramatische oogsten van verbluffende fotografie uit de archieven van de Amerikaanse Library of Congress en tijdloze, maar unieke lettertypen. Newvelle Records werd in 2015 erkend voor "zijn onderscheidende, merk-coherente albumhoezen" en voor het aanbieden van "een terugkeer naar de glorie van de mid-eeuwse jazz" door The New York Times. Newvelle Records werd in 2015 opgericht met een fundamenteel ander model voor het creëren en distribueren van muziek in het digitale tijdperk.

tracks:

1 Little Song (4:53)
2 Hudson (4:33)
3 Northern Star (3:28)
4 Entwine (6:31)
5 Full Circle (5:59)
6 Ventura (4:43)
7 Braidwood (5:52)
8 Nebula (3:03)
9 The Closer (Bonus Track) (4:22)