© Rootsville.eu

Patty Tuite (US)
tiltle: Hard Case of The Blues
music: Blues
release date: 2022
label: Thread City Productions
info artist: Patty Truite
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Met deze 'Hard Case Of The Blues' krijgen we van Patty Truite de opvolger van het vorig jaar uitgebrachte album 'Consider This'. Patty Tuite is een singer/songwriter die het genre van blues, rockmuziek en meer omarmt. Sterke invloeden in haar stijl komen van het luisteren naar bekende artiesten als Bonnie Raitt, Ella Fitzgerald, Etta James en Susan Tedeschi. Patty heeft al vier veelgeprezen releases op haar naam staan.

Op haar nieuwe album krijgt ze zelfs de medewerking van niemland minder dan Boby Rush waarbij deze opent met Patty op 'Nothin' But Trouble'. Ook Paul Nelson werkt mee aan dit album en is ook te horen op het volgende ' I Just Wanna Play' en daarmee rockt dit album al een eindje weg. Opmerkelijk is dat alle nummers originals zijn van de hand van 'Patty Truite'.

We reizen zowat het gans blues imperium af met deze 'Hardcase of the Blues' en zo komen we bij 'Glad I’m Through With You' uit in de Big Easy, een nummer gekenmerkt door de jazzy blazers als er zijn Rick Amero op trompet. Ook met ' Diggin’ Up Outta This Hole' blijven we bij die opgewekte NOLA sound. Blues en shuffles gaan ook steeds hand in hand en beiden krijgen we met 'I Am Strong Enough' waarna je jezelf kan verdiepen op een paar blues ballads als 'My Silent Love' en 'It Ain’t Over Til It’s Over'.

Een nummer als ' I Want A Lover' zou je zelfs als jazz kunnen bestempelen en zo brengt deze 'Hardcase of the Blues' de nodige diversiteit waarbij iedere muziekliefhebber zich thuis voelt. Afsluiten doet Patty Truite met de akoestische en intieme titeltrack. Prachtig album.


tracks:

1. Nothin’ But Trouble
2. I Just Wanna Play
3. Glad I’m Through With You
4. Diggin’ Up Outta This Hole
5. I Am Strong Enough
6. My Silent Love
7. It Ain’t Over Til It’s Over
8. Goin’ Out To Town Tonight
9. I Want A Lover
10. Double Down
11. Hard Case Of The Blues