© Rootsville.eu

Peter Veteska & Blues Train (US)
tiltle: So Far So Good
music: Blues
release date: january 21, 2022
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Peter Veteska & Blues Train

© Rootsville 2022


Peter Veteska en Blues Train bestaat uit de New York Blues Hall of Famer Peter Veteska op gitaar en zang; B3-legende Jeff Levine op keyboards; en topmuzikanten uit Jersey Shore, Alex D'Agnese op drums en Coo Moe Jhee op bas. De band is bekend in het midden van de Atlantische Oceaan en heeft ook opgetreden op evenementen en festivals van Maine tot Florida. Hun muziek is te horen op radio- en streamingdiensten in 15 landen en oogstte wereldwijd lovende kritieken...

Samen met "Blues Train" en special guest Jeff Levine komt deze maand deze "So Far So Good" uit de opvolger van de in 2020 uitgegeven "Grass Ain't Greener on The Other Side". Naast de toegevoegde Jeff Levine is er nog een hele resem andere muzikanten die hun deelneming hadden toegezegd. Zo is er de soulvolle Jenney Barnes die op "I Miss You So" en "You Give Me Nothing But The Blues" haar vocale kwaliteiten komt te etaleren.

Op het album vinden we 12 nummers terug waarbij het merendeel originals zijn van Peter Veteska, al dan niet geschreven in co-writing. Deze blues wordt gekenmerkd door 12-bar blues aangepord door harmonica en organ shuffles. Opwekkende blues die met "Young Bold Woman" van de hand van Cotton & Hambridge even er een stukje rumba weten in te steken.

Soms verwelkomen we maar al te graag een nieuwe visie op de blues maar met deze "So Far So Good" bevinden we ons midden inde shuffles van de ons alom gekende blues. Van de barrelhouse blues op "Baby Please" over de deep en funky blues met de titeltrack "So Far So Good". Afsluiten doen Peter en de zijnen met een liefdevol aanmoedigende ballad op "Can't We All Get Along"

 

tracks:

01 Done With Bad Luck
02 I've Got the Blues in the Morning
03 I Miss You So
04 My One and Only Muse
05 Young Bold Woman
06 Lovin' Oven
07 You Give Me Nothing But The Blues
08 Low Down Dirty Blues
09 Baby Please
10 East Coast Blues
11 So Far So Good
12 Can't We All Get Along

musicians:

Peter Veteska
Alex D'Agnese
Coo Moe Jhee
special guest: Jeff Levine