© Rootsville.eu

Regina Bonelli (US)
tiltle: Truth Hurts
music: Soul - Blues - Funk
release date: february 18, 2022
label: True Groove Records
info artist: Regina Bonelli
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Regina Bonelli heeft het soort stem dat je maakt dat je gaat ga zitten. "Truth Hurts", haar nieuwe album (verschijnt begin 2022, op True Groove Records), is een hoogstandje waar moderne blues en vintage soul versmelten tot een geheel nieuw muzikaal geheel. Bonelli maakt gebruik van de emotionele kern die de kern vormt van de zes originelen en drie geselecteerde covers van het album tot veeleisende resultaten. Het is niet zozeer dat ze haar hart op haar mouw draagt, maar dat ze elke druppel trekt van emotie uit elk nummer en een plas tranen achterlatend - zowel de vreugdevolle als de droevige varianten - in haar wakker worden.

Op deze "Truth Hurts" vinden we 9 tracks terug openend met de funky en meteen dansbare titeltrack. Met een titel als "The Last Tear" denk je uiteraard meteen aan een slowbluesje maar krijgen we een soulvol en ritme gevoelig nummer. Uiteraard kunnen en mogen ballads niet ontbreken op dit prachtige album, getuige hiervan "Cross To Bear" en het prachtige "Baby Don't Hurt Me".

In een nummer als "Mr. Big Man" huist zowel blues als soul en met "Didn't I" krijgen we eentje geserveerd dat in 2020 werd uitgegeven al single in voorbode van deze "Truth Hurts". Afsluiten doet Regina Bonelli hier met het footstompin' "I Got To Go". Dat ze moet gaan, daar kunnen we inkomen zolang het maar onze richting uit is. Een veschijning om naar uit te kijken op onze podia na een lange, zeer lange opsluiting door Covid.

tracks:

01 Truth Hurts
02 The Last Tear
03 Cross To Bear
04 Mama Raised A Sweet Thing
05 Baby Don't Hurt Me
06 Mr. Big man
07 Didn't I
08 Killing Floor (Radio edit)
09 I Got To Go