© Rootsville.eu

Rod Picott (US)
tiltle: Paper Hearts and Broken Arrows
music: Singer-songwriter
release date: june 10, 2022
label: Welding Rod Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Rod Picott


© Rootsville 2022


Rod Picott zijn veertiende album "Paper Hearts & Broken Arrows" komt op 10 juni uit bij "Welding Rod Records" Het is een verzameling van enkele van de sterkste nummers die Picott op band heeft gezet, variërend van een hartverscheurende verhaal van het tragische leven van bokser Sonny Liston tot een volmondig en rockende loyaliteitsverklaring. Het album werd geproduceerd door Neilson Hubbard.

Picott, een voormalig bouwvakker, verruilde zijn hamer voor een gitaar en keek nooit in de achteruitkijkspiegel. Picott heeft twee dichtbundels geschreven God in zijn pantoffels en Murmuration (Mezcalita Press). Zijn boek met korte verhalen getiteld Out Past The Wires wordt uitgegeven door Working Title Farm. Rod Picott werd geboren in New Hampshire, groeide op in Maine en woont al vijfentwintig jaar in Nashville, Tennessee. Hij is onnatuurlijk productief en bracht de afgelopen drie jaar vier albums uit om lovende recensies te krijgen.

Paper Hearts & Broken Arrows komt uit de lucht zoals alle collecties van liedjes. Ik daag iedereen uit om de bliksem uit te leggen die inslaat wanneer een nieuw lied is geboren. Je vangt een glimp op van de geest en jaagt hem dan op totdat je je beste schets hebt gemaakt. Hoewel de pandemie leegliep uit de kruiwagen van mijn leven zoals ik het kende; Ik was tegelijkertijd begaafd met enorm veel tijd om de achtergelaten vuilhoop in te graven. Die is wat ik deed – ik hou van het werk. Terwijl ik niet kon touren, toverde ik verschillende projecten die mijn boot in het woelige water lieten drijven. l nam "one of a kind" persoonlijke "best of" albums op voor mensen en ik nam opnieuw op alle nummers die ik heb geschreven met mijn oude co-schrijver - Slaid klieft.

Beide projecten waren succesvol en boeiend, maar het waren nevenprojecten van de taak die voor ons lag - de liedjes dat zou Paper Hearts & Broken Arrows vormen. Dit laatste album had tijd om te marineren, te sudderen en te beitel zoals ik wilde - met de luxe van tijd. Ik schreef ongeveer vijfentwintig nummers in anderhalf jaar tijd album kreeg vorm. Sommige van die ontbrekende nummers behoren tot de sterkste die ik heb geschreven en zullen de volgende zijn album, maar ik wilde dat Paper Hearts op een bepaalde manier zou voelen en dus vermoordde ik mijn lievelingen zoals ze zeggen. De meeste songwriters zullen je vertellen dat hun nieuwste creatie hun beste is. Hoe kun je anders zeggen als je de kunst voor je hebt? en de taak wordt om het in de handen van de luisteraar te krijgen? Ik ben trots op alle albums die ik om verschillende redenen heb opgenomen. Sommigen hebben het in de loop van de tijd beter volgehouden. Sommigen zijn van de baan afgedwaald en hebben een wiel in de goot.

tracks:

1. Lover (4:21)
2. Revenuer (3:04)
3. Mona Lisa (3:08)
4. Dirty T-Shirt (3:10)
5. Frankie Lee (3:04)
6. Sonny Liston (3:48)
7. Through the Dark (3:55)
8. Valentine’s Day (3.17)
9. Washington County (3:36)
10. Lost in the South (3:50)
11. Mark of Your Father (3:50)
12. Make Your Own Light (3:54)