© Rootsville.eu

Shanda & The Howlers (US)
tiltle: It Ain't Easy
music: Rhythm 'n Blues - Blue Eyed Soul
release date: january 28, 2022
label: Rum Bar Records
info artist: Shanda & The Howlers

© Rootsville 2022


"Shanda & The Howlers" hebben "Miles and Miles" gereisd vanuit hun thuisbasis in Las Vegas, NV en vormden in 2015 met jaren 50-60 beïnvloede R&B, Blues, Garage & Soul. Sterk beïnvloed door de klanken van Motown, Stax en Sun Records, begonnen ze direct met het schrijven van nummers . In de korte geschiedenis van de band hebben ze op rekeningen gespeeld met legendarische acts als Squirrel Nut Zippers, Reverend Horton Heat, Save Ferris, The Blasters en Wanda Jackson. Ze hebben op tal van festivals in het zuidwesten opgetreden, waaronder het enorme Viva Las Vegas Rockabilly Weekend in Las Vegas, NV. Hun debuutalbum, Trouble, kwam uit op 20 mei 2017, en hun tweede volledige album, Hurt for Me, werd in mei 2018 uitgebracht op WILD Records.

Nu is er deze "It Ain't Easy" met daarop 12 nummers en openend met het retro-soul gevoelig "Miles and Miles". Meer eentje met ballen is "Want You Anyway". Alle nummers werden geschreven door bassist Luke Metz, uitgezonderd "Won't Take Now" waarbij hij hulp kreeg van Shanda zelf. Met "Used To Call Me Baby" openen ze met een bass intro waarop het nummer evolueerd tot een floorfillin' soul nummer.

De titeltrack brengt ons hun retro sound wel zeer dichtbij daar waar ze met "Please Come Home" de melige ballad tour opgaan. Nummers als "That Boy" en het door jungle drums aangedreven "Won't Take No" maken van het album een swingende party. Afsluiten doen ze met een slow versie van "Miles and Miles" en wow wat is dit goed...Dit jaar op onze podia!

tracks:

01 Miles and Miles
02 Please Come Home
03 Want You Anyway
04 Used To Call Me Baby
05 It Ain't Easy
06 Watcha Gonna Do Now
07 Won't Me Back No More
08 That Boy
09 Walk Away
10 Getaway Drivers
11 Won't Take No
12 Miles and Miles (slow version)

musicians:

Shanda Cisneros - vocals
Luke Metz - bass, backup vocals
Trevor Johnson - guitar
Joshua Miller - drums
Turbo Proctor - live drums