© Rootsville.eu

Simon Belelty (US)
tiltle: Pee Wee
music: Jazz
release date: october 28, 2022
label: JoJo Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Simon Belelty

© Rootsville 2022


Belelty's diepe liefde voor jazz begon in zijn ouderlijk huis in Jeruzalem. Zijn vader, jazzdrummer Jojo Belelty, zou zijn vinylplaten met zijn familie delen, evenals de aanstekelijke vreugde die de platen hem brachten. Jojo Records, het label dat Simon Belelty oprichtte, is vernoemd naar zijn vader en wil de traditie voortzetten van het verspreiden van het wonder en het plezier dat zijn vader met jazz aan anderen bracht. De uitbundige geest van Belelty's vader wordt onmiskenbaar voortgezet met Pee Wee, een album geboren uit Belelty's geluk terwijl hij over muziek nadacht.

Pee Wee is in veel opzichten een eerbetoon aan het vermogen van een melodie om de emotionele integriteit van een moment over te brengen. Als arrangeur kent Belelty deze waarheid door en door: zijn geschriften fungeren als vehikels voor melodieën en bewegen zich genereus over een pad naar het menselijk hart. Of ze nu vrij zweven of subtiel fluisteren, de melodieën op Pee Wee en hun unieke, organische presentatie onderscheiden deze plaat op de meest waarheidsgetrouwe en intieme manier.

Naast het titelnummer toont Pee Wee de kenmerkende arrangeerstijl van Belelty in zeven andere nummers, waarvan sommige meer bekend zijn, terwijl andere minder vaak worden uitgevoerd. Van de eerste staan de bekende Wayne Shorter-tracks "Witch Hunt" en "United". Beide nummers werden opnieuw gearrangeerd door Belelty voor een tour met Kirk Lightsey en wijlen de grote Jerry Gonzalez, ter nagedachtenis aan wie de band van Belelty de nummers opnam.

Pee Wee heeft een vooraanstaande cast van Simon Belelty (gitaar), Kirk Lightsey (piano), Jason Brown (drums), Gilles Naturel (bas), Asaf Yuria (sopraan- en tenorsaxofoons) en Josh Evans (trompet). Speciale gasten John Betsch (drums) en Darryl Hall (bas) arriveren op de sporen 3 en 4 en treden even in voor Brown en Naturel om de specificiteit van Belelty's visie voor elk deuntje te vergroten.

tracks:

  1. Habiba (9:40)
  2. Central Park West (5:29)
  3. Pee Wee (6:19)
  4. Witch Hunt (5:13)
  5. More Than You Know (6:25)
  6. Lady Luck (7:01)
  7. United (5:43)