© Rootsville.eu

Steve Wallis (Aus)
tiltle: Nothing Stays Yhe Same Way For Long
music: Singer-songwriter - Folk
release date: september 16, 2022
label: Self released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Steve Wallis

© Rootsville 2022


Folkzanger Steve Wallis, opgegroeid in Byron Bay, Australië, groeide op omringd door de muziek van songwritinghelden - Springsteen, Dylan, Paul Kelly, John Prine, Townes Van Zandt. Na zijn twintiger jaren te hebben doorgebracht met touren in bands door heel Australië, verhuisde Steve naar Parijs, Frankrijk voor een nieuw begin, en vond daarmee een nieuwe stem en een bron van nieuwe nummers.

Steve Wallis schrijft eerlijke folkliedjes met heldere ogen, gedreven door zijn gewiekste fingerstyle-gitaar en zijn wrange gave om vreugde te vinden in de melancholie. Zijn liedjes zijn oude brieven van ex-geliefden, spijt gevouwen tot dierbare souvenirs, die laatste blik terug voordat ze verder rijden. In 2018 bereikte Steve's nummer 'Melbourne Rain' een nieuw succes nadat het was opgenomen in de PlayStation 4-game Detroit: Become Human, waarmee hij een wereldwijd publiek kennis liet maken met zijn liedjes.

Steve treedt solo op, vertelt verhalen en zingt liedjes, met zijn kleine Guild-gitaar, zijn mondharmonica's en zijn stem die ertussen glipt delicatesse en norse openhartigheid, het perfecte voertuig om de tijdloze en altijd krachtige onderwerpen van nieuwe liefdes, verloren liefdes, oud huizen, oude vrienden. Zijn debuut solo album Nothing Stays The Same Way For Long wordt uitgebracht in 2022.

Opnameplannen werden onvermijdelijk in de loop van 2020 opgeschort tot eind 2021, toen Steve naar toe reisde North Devon, Engeland en het paar brachten zes weken door met het opnemen van het album. Veel werd opgenomen in Joe's kleine projectstudio, evenals in drie lokale kerken die hun galm hebben gedoneerd om delen van kamervullende drums en elegische piano. Het slot- en titelnummer is live opgenomen in een kleine kerk in Georgeham. et paar nam bijna alles tussen hen op en verwisselde de rollen van ingenieur en muzikant, en werden vergezeld op verschillende tracks voor harmonieën gezongen door Bryony Lewis en Kara McKee. EEN enkele laatste stukken werden op afstand aangeleverd: saxofoons van Bruce King ; pedal steel door Jon Graboff ; pomporgel door Dan Walker en viool door MorganEve Swain. Joe Boon mixte het, en het was gemasterd door Doug Van Sloun in Omaha, Nebraska.


tracks:

1. The Loneliest (3:52)
2. Mary (4:25)
3. Amsterdam (4:01)
4. Her Name (3:59)
5. The Wolf (2:52)
6. Blue-Eyed Annie (3:18)
7. Waiting for Somebody (4:32)
8. Little Pearls of Water (5.39)
9. Now I Don’t (4:04)
10. Starting Tomorrow (4:30)
11. Nothing Stays the Same Way for Long (4:59)