© Rootsville.eu

Steve Yanek (US)
tiltle: Long Overdue
music: Singer-songwriter - Rock
release date: august 05,2022
label: Primitive Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Steve Yanek

© Rootsville 2022


Sometimes even the most promising prospects can take time to reach fruition. For whatever the reason, the timing may be off, the opportunities limited, or all the elements simply aren’t in place to sustain a clear connection between past and present.  

Steve Yanek kent dat scenario maar al te goed. Zijn eerste pogingen om zich te vestigen als singer-songwriter waren veelbelovend, maar persoonlijke omstandigheden suggereerden anders. Hoewel de titel anders dicteerde, was zijn eerste album, "Across The Landscape" uit 2005, niet voorbestemd om het overweldigende succes te worden dat de titel suggereerde, ook al kreeg het lovende kritieken en uitgebreide airplay op Triple A-stations in de VS. all-star ensemble dat heeft bijgedragen aan zijn zaak, gitarist Jeff Pevar, een langdurig lid van David Crosby's band, CPR, evenals de Crosby, Stills & Nash touring band, Dixie Dregs-drummer Rod Morgenstein en de overleden toetsenist van de Dregs T Lavitz, evenals de beroemde zangeres Leah Kunkel, bood het een belofte die pas later werd vervuld toen het album zijn late 2020-release in Europa had.

Gelukkig hebben de inspanningen van Steve eindelijk vruchten afgeworpen. Een nieuw album met de toepasselijke titel "Long Overdue" komt uit op 5 augustus 2022. Het vindt Steve net zo volledig geïnspireerd als altijd en klaar om zijn muziekcarrière te vernieuwen op een manier die zijn ruime melodische bekwaamheid stevig naar voren brengt. De nummers dienen als een herinnering aan wat het publiek al die tijd heeft gemist en zijn een sterke kanshebber voor album van het jaar.

Hoewel elk van deze nummers een onmiddellijke verbinding biedt, biedt Steve zijn eigen inzichten terwijl hij de achtergrondverhalen deelt die elk van deze aanbiedingen tot bloei hebben gebracht. “You Move Me” heeft een speciale betekenis, aangezien het een band schiep met de man die een soort mentor zou worden, T Lavitz, tot aan zijn vroegtijdige dood in 2010. "All The Sorrow" deelt een soortgelijk sentiment.

Andere nummers drukken meer universele gevoelens uit. Steve beschrijft "Tired Of This Attitude" als hoe het is om 'op het steunpunt van de sociaal-economische realiteit van de stedelijke Amerika' te zitten. Zo ook raakt "Throw Me A Line" soortgelijke gevoelens aan. Het is bij Steve Yanek surfen tussen de sound van Little Feat en Pete Seeger.

tracks:

  1. Long Overdue
  2. Like Now
  3. Tired Of This Attitude
  4. All The Sorrow
  5. Everyone's Crazy These Days
  6. On Your Side
  7. About This Time
  8. You Move Me
  9. Throw Me Down A Line
  10. Goodbye