© Rootsville.eu

Sweet Undertow (US)
tiltle: Skeletone Machine
music: Blues - Bluesrock
release date:september 16, 2022
label: Mother West
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Sweet Undertow


© Rootsville 2022


Sweet Undertow is een blues en bluesrock band met roots in San Francisco CAL. Als frontman is er Eddy Undertow die door het ontdekken van Johnny Cash zichzelf leerde gitaar spelen op 16-jarige leeftijd. Opmerkelijk dat dit tot het resultaat leidde van 'Sweet Undertone'. Daar waar BB King zijn sixstring 'Lucille' noemde is dit bij Eddy het een ander gegeven en noemt hij zijn metgezel 'Darlene'.

Eddy werd geboren in Chicago en bracht zijn tienerjaren door met stagediving bij punkrockshows in de Fireside Bowl. Hij woonde in een hoogbouw in Singapore en een dorp in Frankrijk. Hij verhuisde naar Vietnam, waar hij gitaar speelde in nachtclubs met The Apollo Band, terwijl hij door Ho Chi Minh-stad reed op de rug van motorfietsen. Maar San Francisco bleef aan hem trekken, totdat hij tussen de banken in de City by the Bay stuiterde. Het was op een nacht in februari, alleen, uitkijkend over de grote oceaan, dat de liedjes uit hem begonnen te stromen.

'Skeletone Machine' is het debuutalbum van de band dat uitkomt op 16 september. Een album met daarop 10 nummers waarbij 'liefde' de rode draad is doorheen het album. In maart 2019 was er ook de EP 'The Revelator'. Er schuilt een zekere diversiteit in de nummers al blijft blues één van de bouwstenen soms ook surfens op de ritmes van Folk. Eddy laat zich begeleiden door Jim Semitekol, Dave Tavel, John Eckstrom en door enkele bijkomde muzikanten als Rafael Costas, Steve Benzian, Bruce Jenett, Max Cowan, Hannah Glass, Annie Bacon, Joshua Cook, John Murray III & Joannie Semitekol.

 

tracks:

01. Kingdom Come with Me
02. Rain Catch Flame
03. Riding on into the Light
04. Skeletone Machine
05. Shakedown in the Street
06. Soft Soft Sea
07. Ride Out the Night
08. Love You More
09. Stained Glass Eyes (Bye Bye Baby)
10. Still Looking for You