© Rootsville.eu

The Celtic Duo (Se)
tiltle: selftitled
music: Folk
release date: 2022
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
The Celtic Duo

© Rootsville 2022


The Celtic Duo brengt hun titelloze debuutalbum uit in februari 2022. Na vele jaren Keltische muziek te hebben gespeeld in een grote verscheidenheid aan bands, brengen Jonas Liljeström en Emil Pernblad nu hun eerste album als duo uit.

Jonas en Emil begonnen samen met het spelen van muziek in de vroege jaren '90 en zijn sindsdien zeer actief in de muziekscene, zowel in hun geboorteland Zweden als in het buitenland. Het repertoire van het Celtic Duo komt uit de rijke volksmuziektraditie in Ierland, Schotland, Wales en Engeland en bestaat uit vurige jigs en reels, maar ook uit melancholische airs en ballads.

Ook vroege Schotse en Ierse muziek, voornamelijk vanaf de 17e eeuw en uitgevoerd in een 'folkified' stijl, heeft een natuurlijke plaats in het repertoire van de band. Jonas en Emil voegen hun persoonlijke smaak toe aan de muziek en sporen van flamenco, klezmer en wilde improvisaties komen door.

Vroege Schotse en Ierse muziek - voornamelijk vanaf de 17e eeuw en uitgevoerd in een "folkified" stijl - heeft ook een natuurlijke plaats in het repertoire van de band. Bandleden Emil Pernblad en Jonas Liljeström zijn sinds het begin van de jaren negentig actief in de muziekscene van Göteborg. Ze begonnen samen te spelen in de zeer succesvolle folkgroep Celtic Connections onder leiding van de charismatische Ier Jonathan McCullough en speelden met die groep van 1990-96.

1. Jenny My Blithest Maid / Lady Cassilis' Lilt
2. Niel Gow's Lament for the Death of his Second Wife
3. Spancil Hill
4. Captain O'Kane / The Battle of Aughrim
5. The Blacksmith
6. Eleanor Plunkett / Carolan's Quarrel with the Landlady
7. Haste to the Wedding / The Priest in His Boots / Off She Goes
8. Over the Hills and Far Away / Portsmouth
9. Llangollen Market
10. Archibald MacDonald of Keppoch / Wat Ye Wha I Met Yestreen?
11. Streets of Forbes
12. Da Full Rigged Ship / Irish Bourrée

Guest musician:
Greg McDermott (piano)
Johan Asplund (flugelhorn)